Dr. Alexandru Calancea a câştigat concursul pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean

> Interesul pacientului este principalul obiectiv în proiectul de management prezentat, a declarat el

Dr. Alexandru Calancea a câştigat concursul organizat, luni, pentru funcţia de manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Suceava.

El a obţinut nota 9,57, la prezentarea proiectului de management, fiind notat cu 9,43 şi, respectiv, cu 9,71 la evaluarea abilităţilor manageriale.

La acest concurs a participat şi fostul manager al Spitalului Municipal Rădăuţi, avocatul Traian Andronachi, care a fost notat cu 8,49, fiind evaluat cu 8,66 pentru abilităţi manageriale şi cu 8,32 pentru proiectul de management.

Contestaţii faţă de rezultatele obţinute se pot face până astăzi. Joi, eventualele contestaţii vor fi analizate, iar vineri vor fi afişate rezultatele finale.

Dr. Alexandru Calancea, a arătat în interviuri oferite News Bucovina că principalul obiectiv pe care îl are în proiectul de management este interesul pacientului.

El a spus că, în ultimii doi ani, unitatea spitalicească a trecut printr-o perioadă extrem de dificilă, precizând că de la 1 iulie 2020, când a preluat mandatul de manager interimar, dorinţa sa şi a tuturor a fost stabilizarea acestui spital, care era într-un picaj liber.

Dr. Calancea a amintit că SJU Suceava era spital Covid, iar întregul judeţ Suceava era privat de serviciile medicale oferite de această unitate spitalicească de urgenţă, cu specialităţi unice.

„Dorinţa noastră, a tuturor şi a conducerii care a fost înaintea mea a fost să stabilizeze picajul acestui spital. Uşor-uşor, acest spital a început să-şi reia activitatea, pacienţii au început să-şi reia încrederea în acest spital şi în continuare conducerea care urmează a fi instalată trebuie să meargă în acest trend de a performa în acest spital pentru că avem cu ce. Avem posibilitatea şi e păcat să nu ne dorim mai mult de la noi, să venim în sprijinul pacientului” a declarat managerul interimar al SJU Suceava.

Totodată, dr. Alexandru Calancea a arătat că, în continuare, va trebui aduse la SJU Suceava specialităţi care nu există în momentul de faţă şi că aşteaptă cu nerăbdare ca radioterapia să funcţioneze, aşteaptă stimulatoarele cardiace, dar şi ca terapia intensivă să fie adaptată anului 2022, aşa cum a arătat pandemia că este nevoie.

„Trebuie să apară cele două spitale de boli infecţioase şi de pediatrie şi, pe lângă aceste aspecte, personalul medical trebuie să înţeleagă că este în slujba pacientului şi nu are decât o datorie pe care să o facă: în slujba pacientului. Altfel, nu vom oferi un act medical de calitate. Eu voi milita pentru acest aspect. Eu vreau ca şi colegii mei să înţeleagă că nu este altă soluţie pentru dumnealor. Cine doreşte să facă parte din această echipă va face, fiind în slujba pacientului fără alte înţelegeri, fără alte dorinţe sau alte lucruri ascunse” a adăugat managerul interimar al SJU Suceava. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI