Cum au ajuns naziştii să moară pentru libertate

Când ţarul Putin şi Imperiul Rus şi-au pus în plan şi apoi în practică războiul de cucerire a Ucrainei, fostă membră de frunte a imperiului roşu URSS, au inventat un „casus belli“ (motiv de război) de toată jena: cică naziştii ucraineni sprijiniţi de imperialiştii americani au pus mâna pe puterea politică împotriva voinţei poporului ucrainean şi-l duc la pierzanie.

Dar cine sunt naziştii ucraineni? Sunt înrudiţi, fie şi istoric-geografic, cu Partidul Muncitoresc Naţional-Socialist German (NSDAP) al lui Hitler care a refăcut puritatea rasei germane condamnând la moarte evreii şi alte popoare „nedemne“ de a trăi alături de nemţii superiori? Naziştii sunt cei ce au ales câteva sute de tinere ariene, înalte, frumoase, blonde şi cu ochii albaştri spre a procrea cu vitejii soldaţi nemţi aleşi după aceleaşi criterii – căci ei vor fi viitorul naţiunii germane şi al întregii lumi, naţie pură şi superioară tuturor celorlalte: „Deutschland über alles“ (Joseph Haydn). Ei au fost hărăziţi de soartă să conducă omenirea!

Nici vorbă de Hitler şi nazism: aşa-zişii nazişti ucraineni au câştigat puterea politică prin votul cetăţenilor ucraineni, şi-au ales organele democratice de conducere – preşedinte, guvern, parlament şi s-au apucat de treabă. Şi cum Ucraina e o ţară bogată cu oameni harnici, din 1991 încoace au depăşit de câteva ori nivelul de trai al ruşilor lui Putin, au pus în prim-plan civilizaţia şi cultura, ceea ce s-a văzut în festivalurile internaţionale câştigate de artişti ucraineni, iar universităţile lor au început să urce între prestigioasele instituţii internaţionale. Abia acum am descoperit că refugiaţii ucraineni sunt europenizaţi şi educaţi.

Şi dintr-o dată, s-au trezit Vladimir Putin şi sfetnicii săi că poporul rus este discriminat în Ucraina de „naziştii“ lui Zelensky şi au invadat ţara vecină şi de aceeaşi religie cu câteva sute de mii de soldaţi ca să-i apere pe conaţionalii lor şi să-i pedepsească pe ucrainenii criminali şi nazişti într-o „operaţiune specială de denazificare a Ucrainei“. Moment în care toată lumea a văzut că naziştii erau în altă parte: în curtea ţarului Putin, cel ce şi-a pus în plan să radă de pe faţa pământului poporul ucrainean şi Ucraina pentru a o popula cu ruşi aduşi de prin colţurile imperiului fost sovietic. De nu, va da cu bomba nucleară!

Numai că iniţiativa lui Putin de „denazificare a Ucrainei“ nu a rămas fără prozeliţi: după ce câţiva demnitari ruşi au anunţat că Putin va denazifica întreaga Europă de la Urali până în Portugalia, Serbia şi-a anunţat şi ea intenţia de „denazificare a Balcanilor“, punând gând rău nu numai popoarelor vecine din fosta Iugoslavie, dar şi bulgarilor, românilor şi câţi vor mai fi fiind pe acolo. Intenţia sârbilor a primit imediat „ajutor absolut“ de la liderii ruşi, căci Serbia a fost mereu după dispariţia lui Iosip Broz Tito aparţinătoare de Imperiul (fost) Sovietic.

În acest moment a devenit clar pentru democraţiile europene şi nu numai că denazificarea şi naziştii (celorlalţi) constituie un casus belli inventat ad-hoc pentru a justifica şi pregăti invazia altor state şi cucerirea acestora, pe model putinist. Asta în plin secol al XXI-lea când libertatea popoarelor şi democraţia păreau să fi învins definitiv în majoritatea ţărilor de pe mapamond.

De nazism s-au îmbolnăvit toţi cei atinşi de aripa lui Putin, inclusiv Ungaria, unde Viktor Orban e nemulţumit de „spaţiul vital“ ungar (Lebensraum) ca şi hitleriştii. Aşa că trage cu dinţii Ardealul românesc spre Budapesta şi bate şaua să priceapă măgarul la Tuşnad. În opinia lui, ungurii sunt şi ei rasă pură(!), şi pură trebuie să rămână, nicidecum nu trebuie să se amestece (cu „bidos olah“?) şi cu extraeuropeni. Nu ca francezii, nemţii, olandezii, spaniolii… care nu se mai pot chema naţiuni.

Te uiţi la portretele măreţilor şi aroganţilor lideri atotputernici, luptători cu morile de vânt ale naziştilor, şi te întrebi ce caută astfel de personaje belicoase şi primitive între cele 7 miliarde de oameni obişnuiţi ai Terrei care se zbat cum numai ei ştiu să-şi crească pruncii în libertate sub cerul lăsat de Dumnezeu. Nu ştiu cine va răspunde la această întrebare…

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: