Intenţia suceveană de casare a 1.000 de autoturisme vechi este blocată la guvern

> „Noi suntem pregătiţi, avem bani prinşi în buget, însă, din păcate, contribuţia guvernamentală nu este reglementată” a spus Ion Lungu, menţionând că Suceava alocă, în acest scop, 1,5 milioane de lei

 Deşi Administraţia Fondului pentru Mediu a dat asigurări că în luna iunie vor fi încheiate demersurile pregătitoare din cadrul programului de casare a autovehiculelor vechi, aşa ceva nu s-a întâmplat, a declarat, într-o conferinţă de presă, Ion Lungu, primarul Sucevei.

„S-a luat angajamentul ca până la data de 1 iulie să fie aprobată legislaţia necesară la minister, astfel încât să se poată demara acest program. Deocamdată nu avem informaţii că s-ar fi dat vreo ordonanţă de urgenţă în acest sens. O să am o discuţie directă cu dl ministru Tanczos Barna, să vedem în ce stadiu se află documentaţiile pentru aplicarea programului. Noi suntem pregătiţi, avem bani prinşi în buget, însă, din păcate, contribuţia guvernamentală nu este reglementată” a declarat Ion Lungu. Conform şefului executivului, din vistieria municipală va fi suportată jumătate din valoarea de casare a autovehiculului în cauză, cealaltă jumătate fiind achitată din bugetul de stat.

„Suntem singurul oraş din ţară care a prins în buget o sumă pentru casarea maşinilor” preciza, anterior, Ion Lungu, menţionând că în cauză ar fi 1,5 milioane de lei, pentru 1.000 de autovehicule „casabile”.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI