În chestiunea heliportului de la Câmpulung Moldovenesc

Extinderea suprafeţei de teren e necesară şi pentru ca elicoperul să aterizeze cât mai departe de case

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, miercuri, să solicite municipiului Câmpulung Moldovenesc alocarea a două noi suprafeţe de teren în completarea celeia deja atribuite pentru amenajarea punctului de operare aeromedicală.

Preşedintele CJ Suceava, Gheorghe Flutur, a spus în plen că a început cu ceva vreme în urmă demersurile pentru rezolvarea acestei probleme.

„Acolo au fost specialişti, comandori de la MAI în teren, împreună cu primarul de la Câmpulung Moldovenesc. Au găsit locul, au spus că este în regulă” a menţionat Flutur, care a subliniat că face aceste precizări după ce în spaţiul public au apărut întrebări legate de acest subiect.

El a explicat că s-a stabilit ca heliportul să fie la Câmpulung Moldovenesc şi nu la Vatra Dornei pentru că se doreşte să fie în centrul zonei montane, astfel încât viitorul elicopter să poată opera foarte mult pe zona montană a judeţului.

„Primăria şi-a arătat disponibilitatea, au găsit un spaţiu în apropierea sediului APIA. Proiectanţii au constatat că trebuie să ne extindem în primul rând pentru aterizare, să fie cât mai departe de case, ca să fie un impact cât mai mic în ceea ce priveşte zgomotul” a spus Flutur, care a mai arătat că, pe de altă parte, cablul de curent electric din zonă trebuie îngropat.

Consiliul Judeţean Suceava a aprobat, miercuri, să solicite Consiliului Local Câmpulung Moldovenesc transferul în administraţia judeţului încă 2.000 mp pentru a amenaja un heliport în municipiu, suprafaţă în plus faţă de cea de 3.517 mp care a fost deja transferată.

În referatul de aprobare a proiectului de hotărâre elaborat în acest sens, vicepreşedintele CJ Suceava Vasile Tofan arată că, în urma vizitei la faţa locului, la care au participat reprezentanţi ai Consiliului Judeţean Suceava, ISU Bucovina, Primăriei Câmpulung Moldovenesc şi ai proiectantului ABC Development Aviation SRL. Potrivit concluziilor studiului topografic şi studiului de obstacolare – necunoscute la data identificării amplasamentului – proiectantul a notificat că pe amplasamentul actual nu este posibilă proiectarea, construirea şi operarea unui heliport în conformitate cu cerinţele reglementărilor aeronautice. Astfel, în vederea creării condiţiilor respective este necesară extinderea suprafeţei amplasamentului actual cu două alte parcele, una de 1.002 mp şi o a doua de 929 de mp, se mai prevede în document.

În urmă cu un an şi jumătate preşedintele CJ Suceava anunţa că judeţului i s-a repartizat un elicopter SMURD care va avea bază la Câmpulung Moldovenesc. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI