Mai mult de un sfert dintre chestionarele completate de sucevenii care s-au autorecenzat nu s-au validat!

> Prefectura îi roagă pe suceveni să răspundă recenzorilor care îi vor contacta la domiciliu

Prefectura Suceava a anunţat, ieri, că în perioada 31 mai – 17 iulie a.c. se desfăşoară etapa a III-a a Recensământului Populaţiei şi Locuinţelor 2021, etapă de interviuri faţă în faţă cu recenzorii de teren, care au încheiat contracte de prestări de servicii cu primăriile din judeţul Suceava, în vederea recenzării populaţiei, care nu s-a autorecenzat în etapa a II-a a RPL 2021, de autorecenzare.

„Având în vedere că, la nivelul judeţului, procentul de validare a chestionarelor pentru populaţia care s-a autorecenzat asistat este de 95,7, iar procentul de autorecenzare pe cont propriu este de doar 73, recenzorii de teren vor vizita şi locuinţele în care chestionarele nu s-au validat din diferite motive (completare incorectă sau incompletă)” arată sursa citată.

Prefectura Suceava face un apel la populaţia judeţului de a răspunde la recensământ, prin facilitarea accesului recenzorilor în clădiri şi printr-un tratament decent al acestora.

Totodată, se subliniază că, potrivit legislaţiei în vigoare, constituie contravenţii împiedicarea persoanelor implicate în acţiunea de recensământ pentru efectuarea înregistrărilor ce fac obiectul recensământului în conformitate cu prevederile prezentei ordonanţe de urgenţă sau a desfăşurării, în orice mod, a lucrărilor recensământului şi refuzul furnizării informaţiilor solicitate sau furnizarea de date eronate sau incomplete. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI