Din bugetul judeţului Suceava

Aproape 750.000 de lei, bani gratis pentru asistenţă socială, cultură şi activităţi de tineret

> În 2020, din cauza situaţiei epidemiologice Covid-19, procedura de evaluare şi selecţie a proiectelor pentru finanţare nerambursabilă a fost anulată

În anul 2021, Consiliul Judeţean a reuşit să acorde finanţări nerambursabile, proiecte depunând persoanele fizice şi persoane juridice fără scop patrimonial, respectiv asociaţiile şi fundaţiile din judeţ. Banii au provenit din fonduri prevăzute în bugetul propriu, destinate fiind activităţilor nonprofit de interes judeţean, în conformitate cu Legea nr. 350 din 2005 privind regimul finanţărilor nerambursabile din fonduri publice. În baza a două hotărâri ale deliberativului judeţean, aprobată în acest sens a fost suma de 970.000 de lei, pentru asistenţă socială, programe, proiecte şi acţiuni în domeniul cultural, precum şi pentru activităţi culturale. În anul 2021, au fost organizate două sesiuni de finanţare din fonduri publice. Au fost depuse 33 de cereri de finanţare, în urma procedurii de atribuire fiind semnate 27 de contracte de finanţare, cu valoarea totală de 758.000 de lei.

Conform unei informări a Consiliului Judeţean, a fost cheltuită suma de 749.040 de lei, dintre care 349.655 de lei pentru asistenţă socială, 223.500 de lei pentru programe, proiecte şi acţiuni în domeniul cultural, iar 175.885 de lei pentru activităţi de tineret.

La începutul anului 2020, cu destinaţia acordării finanţărilor nerambursabile, Consiliul Judeţean Suceava a prins iniţial în buget 2,32 de milioane de lei. Însă, pe 13 aprilie, executivul judeţean anunţa anularea procedurii de evaluare şi selecţie a proiectelor depuse. Măsura survenea instituirii stării de urgenţă pentru prevenirea răspândirii Covid-19, cât şi situaţiei epidemiologice de la acea dată. De suferit au avut programe adresate unităţilor de cult aparţinând cultelor religioase; proiecte din domeniul „Sănătate”; acţiunile şi programele sportive; programele, proiectele şi acţiunile din domeniul cultural, precum şi activităţile de tineret. Ulterior, prin rectificarea bugetului de către legislativul judeţean, suma a ajuns la Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, susţinând cheltuielile specifice crizei de sănătate publică.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Harry Twatter says:

  Ia sa vezi… bani gratis!
  Da… de unde vin banii astia gratis, de la tooth fairy?
  Interesant cum exista bani gratis in timp ce gradul de ocupare al fortei de munca scade, populatia activa scade si tot mai multi pleaca din tara.
  Sa fie ca exista bani gratis pentru ca taxele si darile platite de cei ramasi sunt prea mari?
  Intereb pentru un prieten.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: