DSP Suceava atenţionează:

Tulpina Omicron a SARS-CoV-2 a fost confirmată în judeţ!

> Numărul cazurilor de infectare a crescut exponenţial

Directorul executiv al DSP Suceava, Ioana Olivia Vlad, a transmis, ieri, că în primele zile ale anului 2022 numărul de teste pozitive a crescut exponenţial, fiind depistate 210 de cazuri în ultimele 3 zile, faţă de totalul de 594 din luna decembrie 2021. „Dintre acestea, există suspiciuni înalte de prezenţă a tulpinii Omicron şi au mai fost trimise teste pentru secvenţiere genetică”.

Potrivit sursei citate, în contextul revenirii acasă a unui număr mare de suceveni care domiciliază sau lucrează în străinătate, era inevitabil ca şi în judeţul nostru să apară prime cazuri de persoane confirmate infectate cu SARS-CoV-2, tulpina Omicron.

Astfel, primele cazuri confirmate au fost o mamă de 34 de ani şi bebeluşul acesteia în vârstă de două luni, care au revenit în vacanţă de sărbători din Marea Britanie, unde mama lucrează. Aceştia au revenit în România în data de 15 decembrie, iar în data de 22 decembrie s-au internat în spital cu simptome uşoare şi test PCR pozitiv. În urma testelor de secvenţiere genomică s-a confirmat infectarea cu tulpina Omicron a SARS-CoV-2. Evoluţia a fost favorabilă, ambele persoane au fost externate. Mama este nevaccinată împotriva SARS-CoV-2. Din ancheta epidemiologică efectuată de DSP Suceava, contacţi direcţi sunt alţi doi copii minori ai mamei, care au stat în carantină la domiciliu.

„Vă rugăm să luaţi toate măsurile necesare pentru a vă proteja, să fiţi prudenţi şi să acţionaţi responsabil! Depinde de fiecare dintre noi şi de noi toţi împreună să limităm răspândirea acestui coronavirus!” a transmis directorul DSP Suceava.

Totodată DSP Suceava recomandă: > Purtaţi corect masca de protecie, aruncaţi-o după folosire într-un recipient de gunoi cu capac şi spălaţi-vă imediat mâinile cu apă şi săpun sau dezinfectaţi-vă cu soluţii pe bază de alcool; > Se recomandă purtarea măştii de protecţie în orice circumstanţă (de exemplu în spaţiile deschise sau la domiciliu) în cazul apariţiei febrei, tusei sau strănutului; > Nu atingeţi ochii, gura, nasul dacă nu v-aţi spălat pe mâini; > Evitaţi zonele aglomerate; > Consultaţi periodic site-urile oficiale, în vederea informării asupra evoluţiei prevederilor legislative privind limitarea răspândirii îmbolnăvirilor cu noul coronavirus şi vaccinarea împotriva Covid-19. Nu uitaţi: comportamentul preventiv individual conduce către sănătatea întregii comunităţi! (N.B.)

Un comentariu

  1. Bongwater says:

    Mai rau era daca confirmau radacina… Asa tulpina o dau la gater si o fac cherestea de eSport.
    Acum romanul care e frate cu codrul intelege corect ce inseamna cresterea exponentiala si difera de cea logaritmica. Nu este necesar sa bateti seaua si in presa locala. Calul este sur.
    In Botzwana au confirmat 3 cazuri cu cele 5 teste pe care le-au avut. 😂

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI