Amendament pentru judeţul Suceava aprobat de Parlament la Legea bugetului pentru 2022

> 28 de milioane de lei vor fi alocaţi pentru 61 de localităţi sucevene, pentru plata ratelor la creditul pentru programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene”

 Parlamentul a votat, joia trecută un amendament la Legea bugetului pentru anul 2022, prin care cele 61 de primării din judeţ incluse în programul „Utilităţi şi mediu la standarde europene” vor avea asigurată şi în anul viitor plata ratelor la creditul accesat în 2004. Amendamentul a fost susţinut de la tribuna Parlamentului de deputatul PSD de Suceava George Şoldan.

Amendamentul a fost iniţiat de Consiliul Judeţean Suceava şi a fost promovat în Parlament de parlamentarii PSD şi PNL de Suceava.

Preşedintele Consiliului Judeţean Suceava, Gheorghe Flutur, a salutat această decizie a Parlamentului, prin care primăriile împrumutate au liniştea că nu vor avea conturile blocate din cauza acestui credit.

„Salut această decizie prin care se stabileşte încă de la începutul anului că sumele datorate pentru acest program sunt prevăzute în bugetul de stat. Faţă de anii precedenţi, cele 61 de primării împrumutate au liniştea că nu vor mai avea probleme şi nu riscă blocarea conturilor” a declarat Gheorghe Flutur.

Preşedintele Gheorghe a mulţumit în numele Consiliului Judeţean şi a primarilor parlamentarilor PSD şi PNL care au susţinut şi votat acest amendament.

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat că parlamentarii PSD şi PNL de Suceava au promovat şi au votat un amendament pentru achitarea obligaţiilor financiare, respectiv plata ratelor de capital şi a dobânzilor, aferente contractului de credit încheiat între judeţul Suceava şi ceilalţi 61 de împrumutaţi din acelaşi judeţ cu Deutsche Bank AG Londra, în anul 2004 pentru plata ratelor de capital şi a dobânzilor la programul „Utilităţi şi mediu”, potrivit prevederilor art. 12 alin. (1) lit. b) din Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 114/2009 privind unele măsuri financiar-bugetare, aprobată prin Legea nr. 240/2011.

Sursa de finanţare este fondul de rezervă bugetară la dispoziţia Guvernului, iar suma este de 28 de milioane de lei. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI