O femeie a învăţat să scrie şi să citească la 104 ani

Kuttiyamma din oraşul Kottayam, în statul Kerala din sudul Indiei, a învăţat să scrie şi să citească pentru prima dată la vârsta de 104 ani. Centenara şi-a dorit dintotdeauna să înveţe să se alfabetizeze, însă nu a avut niciodată ocazia, după ce s-a căsătorit la vârsta de 16 ani.

„Întotdeauna mi-am dorit să învăţ… dar nu am putut niciodată să studiez pentru că trebuia să fac treburile casnice”, a spus ea. Kuttiyamma a dezvăluit, de asemenea, că şi-a dorit întotdeauna să devină profesoară. Când a ajuns la vârsta de 103 ani, Kuttiyamma a decis că e momentul să înveţe. Faptul că şi-a văzut strănepoţii citind şi scriind i-a dat inspiraţie: „Stăteam lângă nepoţii mei în timp ce ei studiau şi îi observam cu atenţie. Apoi, o profesoară mi-a spus că îmi va da cărţi dacă sunt interesată. Am citit acele cărţi la nesfârşit. Am pus întrebări dacă nu înţelegeam ceva”.

Profesoara voluntară M Rehna i-a predat lui Kuttiyamma în casa ei, în fiecare dimineaţă şi seară. Singura condiţie pentru ca Kuttiyamma să înveţe era ca profesorul să vorbească tare pentru ca ea să poată auzi, potrivit The Good News Hub.

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI