Criza migranţilor de la graniţa cu Belarus ar putea dura luni sau chiar ani

Ministrul polonez al Apărării, Mariusz Blaszczak, a avertizat ieri că actuala criză de la frontiera cu Belarus „ar putea dura luni sau chiar ani”, precizând că migranţii au atacat din nou graniţa cu Polonia în cursul nopţii, potrivit AFP.

Câteva mii de migranţi, proveniţi în special din Orientul Mijlociu, se află în continuare în tabăra de corturi de la frontiera Belarusului cu Polonia, Occidentul acuzând Minskul că a orchestrat din vară această criză, lucru dezminţit de autorităţile belaruse. Potrivit DPA, aproximativ 1.000 de migranţi şi-au petrecut noaptea în adăposturi improvizate într-un depozit la graniţa dintre Polonia şi Belarus.

„Situaţia la frontiera dintre Polonia şi Belarus nu va fi rezolvată rapid. Trebuie să ne pregătim pentru luni sau chiar ani”, a declarat ministrul polonez al Apărării, la postul public de radio PR1. Încercările de trecere a frontierei au continuat şi în timpul nopţii, a spus Blaszczak. „Din păcate, nici noaptea nu este calmă. Metodele de atacare a frontiere poloneze sunt mereu aceleaşi. Mici grupuri de migranţi au încercat de asemenea să traverseze frontiera prin alte locuri”, a declarat ministrul.

Poliţia poloneză a precizat ieri că nouă agenţi au fost răniţi marţi în ciocniri, alături de un agent de frontieră şi de un soldat.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: