Cu ochii în patru

…Cine ştie exact când pică anul acesta Black Friday, într-o noapte de marţi ori într-o dimineaţă de joi? Şi cât anume ţine ziua aceea, până spre Revelion sau şi după?… Cert este că publicitatea premergătoare marelui eveniment comercial de sfârşit de an a purces pe mai toate canalele de informare de multă vreme, aşa încât se presupune că ambele tabere sunt destul de pregătite: cei care au câte ceva de vândut (ei, doar nu veţi vrea reduceri până şi la salam ori rachiu!), cu preţuri mici, mici de tot, dar scrise cu cifre mari, mari de tot; iar cei care au câte ceva de cumpărat…, cu paralele câte le au. Estimp, statul (guvernul, vom vedea ce guvern) are în pregătire un proiect de HG care să preschimbe o HG anterioară, din anul 2000, astfel încât să „împiedice comercianţii să atragă consumatorii cu false reduceri de preţuri, de Black Friday sau alte campanii promoţionale”, ameninţând cu amenzi de până la 35.000 de lei (fără reduceri?!) eventualele magazine contraveniente, vizat fiind, mai ales, comerţul online. Ideea e că „orice notificare de reducere a preţului trebuie să indice clar preţul aplicat anterior de comerciant (preţul anterior)”, acesta fiind „cel mai scăzut preţ practicat de comerciant în perioada ultimelor 30 de zile înainte de data aplicării reducerii”… Numai că noile ameninţări sunt cu bătaie lungă; reglementările ar urma să intre în vigoare de la 28 noiembrie a.c. (duminică), dar să se aplice efectiv de la 28 mai 2022 (sâmbătă). Până atunci, tot cu ochii în patru, care pe care.

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Harry Twatter says:

    Black Friday este cistigul prostului. Este ziua in care poate sa cumpere produse din categoria slow moving inventory – alea pe care normal nu le vrea nimeni – de la retailerii dispusi sa reduca mark up-ul chiar si la doar 20%!
    Romanii s-au calcat in pe gat pentru tigai cu coada. Daca pui o eticheta cu „reducere de la 2 la 3″ multi musca! 😂
    Vorba lu ‘ Homer ” Extended warranty? How can I lose?”

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: