„Hai cu noi la şcoală”

> Campanie de sprijinire a copiilor din comunităţile sărace ale judeţului Suceava, derulată de asociaţia Institutul Bucovina

Până la finalul lunii septembrie a.c., asociaţia Institutul Bucovina derulează o acţiune de strângere de rechizite şcolare pentru 40 copii de clasa zero şi 100 de preşcolari.

Aflată la o nouă ediţie, campania intitulată „Hai cu noi la şcoală” reprezintă o iniţiativă de sprijinire a accesului la educaţie a copiilor cu o situaţie materială precară, care trăiesc în comunităţile sărace din judeţul Suceava. Potrivit unui comunicat de presă al asociaţiei, sunt de dorit donaţiile constând în ghiozdănele complet echipate cu rechizitele şcolare, dar şi în articole de îmbrăcăminte şi încălţăminte. Odată colectate, în colaborare cu unităţile de învăţământ locale, voluntarii asociaţiei şi asistenţii sociali se vor deplasa în respectivele comunităţi, pentru a înmâna pachetele. Este vorba despre voluntarii Valentin Curcă de la Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” şi despre Andreea şi Denisa Cocârdan şi Cosmin Anton, studenţi la specializarea Asistenţă socială din cadrul Universităţii „Ştefan cel Mare” din Suceava.

În acest an, campaniei „Hai cu noi la şcoală” i s-au alăturat şi resursele unei campanii de donaţii derulate anterior, pe platforma Sprijină.ro care, în prima zi de şcoală, a reuşit să îi întâmpine cu ghiozdane echipate pe 10 elevi de clasa zero de la Şcoala Gimnazială „Ciprian Porumbescu”, aceştia provenind din familii beneficiare de ajutor social.

Prin donaţiile oferite de Ioana Flocea şi Cornelia Podarelu, asistenţi medicali comunitari în Stulpicani, respectiv din Dărmăneşti, au fost sprijiniţi alţi 25 de copii aflaţi în situaţii de marginalizare sau excluziune socială. Astfel, 13 pachete şcolare au ajuns în cătunul Ţâmpoceni, iar cu ajutorul înv. Oanei Bejan şi al inspectorului şcolar pentru problemele rromilor Lucian Dimitriu, din cadrul ISJ Suceava, 12 ghiozdane au fost distribuite la Şcoala Chilişeni. De asemenea, elevii clasei a V-a de la Şcoala Gimnazială „Grigore Ghica Voievod” Suceava „au împărtăşit mai departe din bucuria lor pentru începerea şcolii”, oferind ghiozdane, penare, culori, caiete şi jocuri copiilor mai puţin norocoşi.

„Pentru a atinge obiectivul campaniei este nevoie, în continuare, de sprijinul comunităţii sucevene” se arată în comunicatul de presă, în care se precizează că donaţiile pot fi aduse, până pe 1 octombrie, la sediul asociaţiei Institutul Bucovina din strada Zamca, nr. 17. (VIA)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: