Şi în acest an

În unităţile şcolare sucevene se va sărbători Ziua Europeană a Sportului Şcolar

Azi, 24 septembrie 2021, la nivelul continentului se va sărbători Ziua Europeană a Sportului Şcolar. Aceste eveniment este destinat tuturor unităţilor de învăţământ sau organizaţiilor sportive, indiferent de nivelul acestora, care promovează activitatea fizică pentru educarea copiilor şi tinerilor.

Comisia Europeană împreună cu Hungarian School Sport Federation şi International Sport and Culture Association Danemarca au decis în urmă cu 5 ani ca ultima zi de vineri a lunii Septembrie să fie dedicată sărbătoririi activităţilor fizice în unităţile de învăţământ din toată Europa.

La nivel naţional evenimentul este promovat şi organizat de către Asociaţia Judeţeană „Sportul pentru Toţi” Suceava în colaborare cu colegi din asociaţiile judeţene „Sportul pentru Toţi” din ţară. Înainte cu 48 de ore de ziua evenimentului sunt înregistrate pe platforma ESSD la nivel naţional 435 de grădiniţe, şcoli gimnaziale, licee, dar şi organizaţii sportive.

Din judeţul Suceava s-au înscris în acest proiect peste 75 de unităţi de învăţământ care vor celebra această zi prin crosuri, jocuri de mişcare, flash-mob-uri, jocuri sportive adaptate sau drumeţii. Şcolile înscrise provin atât din mediul rural, cât şi din cel urban, acţiunile fiind coordonate de profesorii de educaţie fizică şi sport, dar şi de alte cadre didactice pasionate de mişcare.

Ţinând cont de deciziile oficiale ale guvernului şi ale autorităţilor locale din fiecare judeţ în ceea ce priveşte regulile de respectat privind pandemia, organizatorii recomandă desfăşurarea activităţilor în condiţii de maximă siguranţă pentru elevi şi cadrele didactice.

European School Sport Day este considerat un eveniment major, făcând parte din Săptămâna Europeană a Sportului, 23-30 septembrie, celebrată de Comisia Europeană sub sloganul „#BeActive”.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: