La Muzeul de Istorie Suceava, expoziţie internaţională de caricatură

„Portret «140 Bacovia»”

Consiliul Judeţean Suceava şi Muzeul Naţional al Bucovinei organizează, în perioada 17 – 30 septembrie a.c., expoziţia internaţională de caricatură „Portret «140 Bacovia»”, a anunţat Ovidiu Ambrozie Bortă.

Este vorba despre un proiect realizat de graficianul băcăuan Mihai Victor Eugen, timp de 4 ani, pentru omagierea scriitorului George Bacovia.

Proiectul se va desfăşura simultan, începând cu data de 17 septembrie a.c., în 11 oraşe, din 10 judeţe ale ţării.

Mihai Victor Eugen a adunat în cei patru ani 350 de lucrări (portrete ale marelui scriitor) de la 170 de artişti, din 52 de ţări ale lumii, ne-a informat Ovidiu Ambrozie Bortă.

„George Bacovia s-a născut la data de 17 septembrie 1881, la Bacău. A fost un scriitor român format la şcoala simbolismului literar francez. Anul acesta se împlinesc 140 de ani de la naşterea marelui scriitor. S-a dovedit un iscusit executant la vioară şi un talentat desenator. Au rămas pentru posteritate câteva desene în peniţă, printre care şi o serie de caricaturi” ne-au informat organizatorii expoziţiei.

Expoziţia se va deschide în foaierul expoziţional al Muzeului de Istorie Suceava, la data de 17 septembrie, ora 12, cuprinzând o selecţie a celor mai bune lucrări adunate în proiectul demarat şi realizat de Mihai Victor Eugen – VEM. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: