Tenorul Andrea Bocelli a participat la inaugurarea Podului Rialto din Veneţia

Veneţia a sărbătorit marţi finalizarea restaurării celebrului pod Rialto printr-un eveniment în cadrul căruia tenorul Andrea Bocelli a interpretat arii lirice pe această bijuterie renascentistă care se întinde peste Canal Grande, relatează AFP.

Cu deschiderea sa joasă şi elegantă şi arcadele lui caracteristice, podul din piatră albă ce traversează Canal Grande în cel mai îngust punct al său este una dintre cele mai fotografiate atracţii turistice ale Veneţiei. Totodată, până la jumătatea secolului al XIX-lea, a fost singura modalitate de a traversa oraşul, cu excepţia rutelor parcurse cu barca.

Restaurarea completă a podului Rialto, cu un cost de 5 milioane de euro, finanţată de fondatorul mărcii de îmbrăcăminte Diesel, Renzo Rosso, a fost finalizată în 2019 după ce a început în 2015, au indicat organizatorii. Însă o ceremonie de inaugurare care fusese planificată cu această ocazie a fost amânată de două ori din cauza pandemiei de Covid-19.

„Acest pod este podul Veneţiei” a declarat Luca Zaia, preşedintele regiunii Veneto, a cărei capitală este Veneţia, în faţa invitaţilor reuniţi pe pod. „Este un fragment de istorie, un muzeu în aer liber” a adăugat oficialul italian.

Andrea Bocelli a cântat celebra arie a lui Puccini „Nessun dorma” în cadrul unei scurte ceremonii de inaugurare, în timp ce gondole, taxiuri pe apă şi barje străbăteau Canal Grande trecând pe sub acest pod.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: