Sfinţirea noului Spital Municipal din Fălticeni

La mai bine de 30 de ani de la începerea lucrărilor de construcţie, în după-amiaza zilei de 1 septembrie 2021, cu binecuvântarea Înalt Preasfinţitului Părinte Calinic, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, un sobor de preoţi condus de părintele protoiereu Adrian Dulgheriu, din care a făcut parte şi Pcuv. părinte, alături de colectivul medical, a sfinţit noul Spital al Municipiului Fălticeni.

Cu acest prilej au fost binecuvântate secţiile unităţii medicale, dar şi Unitatea de Primiri Urgenţe. Delegat din partea Înalt Preasfinţitului Părinte Arhiepiscop Calinic a fost Pcuv. Pr. Protos. Alexandru Moroşanu, director de departament în cadrul Sectorului Medical şi de Asistenţă al Centrului Eparhial.

După slujba de sfinţire, părintele protoiereu Adrian Dulgheriu a adresat urări de felicitare: „…în care ne bucurăm nespus de mult de această realizare care este o mare necesitate extraordinară pentru întreaga comunitate. Dorim tuturor celor care lucrează în noua unitate medicală multă putere de muncă şi înţelepciune, iar prin vocaţia dumneavoastră să ajungeţi să salvaţi cât mai multe vieţi şi să fiţi sprijin celor aflaţi în suferinţă. Am pus început bun prin înălţarea rugăciunilor noastre către Dumnezeu, care să dăinuie şi să aducă multă pace, mângâiere şi încurajare pentru întreg personalul medical, pacienţilor care vor fi trataţi în această unitate medicală şi în întreaga comunitate din jurul municipiului Fălticeni”.

Un nou concentrator de oxigen donat de Protopopiatul Fălticeni

Cu această ocazie, preoţii din Protopopiatul Fălticeni, prin Biroul de asistenţă socială, au donat un nou concentrator de oxigen, al cincilea de acest gen, ce ajută pacienţii care suferă de boli pulmonare, cardiace sau neurologice să respire oxigenul, care este separat de celelalte gaze cu ajutorul unor filtre specifice, ducându-l la o concentraţie de 50%. Aparatul este dotat cu mască sau canulă, iar în situaţia de infectare cu virusul Sars-CoV-2 reduce sentimentul de dispnee.

În discursul său, dl doctor Vlad Alexandru Morariu, managerul Spitalului Municipal din Fălticeni, a mulţumit preoţilor pentru purtarea de grijă, pentru binecuvântare şi frumoasa colaborare dintre cele două instituţii, spunând: „Mereu ne-aţi sprijinit destul de consistent ori de câte ori am avut nevoie. Vă asigur că această frumoasă colaborare va continua, în care fiecare dintre noi îşi va aduce contribuţia scontată: noi, medicii, ne vom ocupa pe partea de sănătate trupească a pacienţilor, iar dumneavoastră de partea duhovnicească, de care cu toţii avem nevoie mai mult ca oricând în sprijinul actului medical”.

Spitalul din Fălticeni a devenit operaţional după 30 de ani de la începerea lucrărilor şi respectă toate normativele medicale şi de securitate la incendiu aflate în vigoare. Noul spital dispune de tehnologie medicală de ultimă generaţie, având la dispoziţie pentru pacienţi şi personalul medical şase lifturi, 250 de paturi repartizate în secţiile de chirurgie, interne, maternitate, psihiatrie, gerontologie, trei săli de operaţie şi două pentru anestezie şi terapie intensivă.

Pr. GEORGIAN ROTAR

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: