CJ Suceava va analiza necesitatea unor restructurări la Centrul Cultural „Bucovina”

> Niculai Barbă: În luarea unor decizii, nu ne putem raporta doar la numărul de angajaţi, ci şi la activitatea pe care aceştia o desfăşoară

Necesitatea unor disponibilizări în cadrul Centrului Cultural „Bucovina” şi identificarea unor soluţii care să nu conducă la reduceri de personal ar urma să fie discutate şi analizate în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean, a transmis Niculai Barbă, vicepreşedinte al CJ Suceava la News Bucovina.
„Am primit multe întrebări cu privire la necesitatea unor reduceri de personal la Centrul Cultural «Bucovina». Însă noi ne-am gândit să creăm şi să organizăm cât mai multe evenimente, astfel încât toţi angajaţii să aibă activităţi în care să fie implicaţi şi să nu punem în discuţie o restructurare cu reducere de personal” a declarat Niculai Barbă.
Dat fiind faptul că domeniile de activitate pe care le cuprinde această instituţie sunt foarte diverse, vicepreşedintele Niculai Barbă este de părere că, în luarea unor decizii cu privire la acest subiect, nu se poate raporta doar la numărul de angajaţi, ci şi la activitatea pe care aceştia o desfăşoară.
„Are Centrul Cultural «Bucovina» mulţi sau puţini angajaţi? Asta nu putem spune noi. Nu ne putem raporta doar la număr, ci contează activitatea pe care o desfăşoară. La Centrul Cultural «Bucovina» avem de la teatru de păpuşi, la activitatea de organizare, coordonare, valorificare şi sprijin acordat meşterilor populari. Să nu uităm că avem şi Şcoala Populară de Artă «Ion Irimescu», şi Ansamblul Artistic «Ciprian Porumbescu»” a transmis vicepreşedintele CJ Suceava.
Cu privire la Şcoala Populară de Artă „Ion Irimescu” şi la Ansamblul Artistic „Ciprian Porumbescu”, în următoarea şedinţă de Consiliu Judeţean se vor propune o serie de „ajustări” în ceea ce priveşte organizarea acestora.
„În acest sens, în prima şedinţă a Consiliului Judeţean vom avea o serie de ajustări în ceea ce priveşte organizarea Şcolii Populare de Artă «Ion Irimescu» şi a Ansamblului Artistic «Ciprian Porumbescu». Dar eu repet, cred că putem gândi împreună evenimente la care aceştia să participe. Avem artişti, printre aceştia şi tineri care au venit, şi e păcat să îi pierdem. Sunt, în continuare, proiecte de coordonare a meşterilor populari pe tot ce înseamnă tradiţii, iar noi dorim să stimulăm aceste activităţi, să se păstreze, încercăm să tezaurizăm aceste activităţi şi, prin urmare, este nevoie de oameni. Asta înseamnă că trebuie lucrat la management, în aşa fel încât să avem cât mai multe proiecte şi activităţi” a declarat Niculai Barbă, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

 1. Pitulice says:

  Cel mai clar semn de bune intenții și de seriozitate ar fi acela de a scoate o anumită persoană din organigrama CCB ,de a o trimite ,în fine,la pensie,ca un preambul a ceea ce i se va putea întâmpla dumnealui în viitorul nu prea îndepărtat,când ar trebui să plătească,legal,pentru toate abuzurile și pentru toate fărădelegile comise, discreționar,pe o funcție pentru care nu are pregătirea necesară,la fel cum nu are nici o calificare profesională care l-ar face apt să ocupe orice altă funcție pentru care legea pretinde,justificat,studii superioare!
  Domnul Drăgușanul, care trebuia sa fie pensionar încă de pe data de 25.01.2020, stă și în prezent,în baza ultimei derogări de studii,din cele două derogări pe care le are,pe o funcție de „consultant artistic”,dumnealui fiind artist în a consulta CJ al PNL (adică al dvs…) in dirijarea banilor publici spre buzunarele sale și ale fiului său, consumatorul de droguri și deținătorul,Andy Drăgușanul,pentru ficțiuni și imitații epigonice de activități culturale,pentru plagiate,inepții,aversiuni și subversiuni de cea mai joasă speță,sfertodoctism cronic ca și pentru implementarea ,la nivelul CCB, a unor standarde foarte joase,de un penibil absolut…
  Cele două derogări,despre care nu se înțelege cum produc efecte și după ce impostorul trebuia să se pensioneze,in baza legilor actuale,au fost date de către doi miniștri maghiari ,foarte interesați,evident,ca lucrurile să meargă bine prin județele locuite ,predominant,de către „büdös oláh”,care,nu-i așa,au ce merită…
  Pe scurt: proba verității și a bunei credințe care ar transpare din intenția dvs. de a regla situația de la CCB,un uriș cu picioare de lut aflat la mâna și la biciul președintelui CJ al PDL/PNL,se va vedea în măsura in care veți reglementa,legal,situația acelei funcții de „consultant artistic” pentru care ar trebui ca ocupantul să aibe studii superioare! Ce a ieșit din derogările pe care le-ați și cerut dar și tolerat,pentru a cupla un impostor dovedit la țuțuroiul banului public, se vede!
  Daca veți continua tot așa,prefăcându-vă că nu știți,că nu ați auzit,că despre cine/ce este vorba,o sa vă meritați soarta politică,pentru că spiritul public este acum pus la punct cu adevărul și va fi și în continuare.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: