Lucrări de Viorica Rodica Bălan, expuse la Memorialul Ipoteşti

Memorialul Ipoteşti – Centrul Naţional de Studii  „Mihai Eminescu”, în colaborare cu Muzeul de Istorie  „Vasile Pârvan” din Bârlad, va găzdui, în sala de expoziţii „Horia Bernea”, lucrările de artă ale pictoriţei ieşene Viorica Rodica Bălan.

Viorica Rodica Bălan (n. 1918 – d. 1993) s-a născut în Iaşi, în familia unor renumiţi medici. A urmat şcoala primară, apoi Liceul Notre Dame de Sion din localitate. După absolvirea liceului, s-a înscris la Facultatea de Litere şi Filosofie (secţia franceză şi arheologie) a Universităţii Mihăilene. A urmat cursurile Academiei de Arte Frumoase din Iaşi, secţia pictură, absolvind studiile în 1947 şi avându-i profesori pe renumiţii pictori Nicolae Popa, R. Hette, J.L. Cosmovici, R. Simionescu. Începând cu 1952, a activat la Muzeul Etnografic al Moldovei din Iaşi, apoi, ca desenator, la Academia RSR. În perioada 1963-1976, a fost profesor la Şcoala de Artă Populară.

Lucrările sale au fost expuse la numeroase expoziţii personale şi de grup în ţară şi în străinătate. În creaţia sa transpare talentul de colorist şi bun desenator, iar lucrările sale sunt pline de dinamism şi mare rafinament cromatic, dublat de sensibilitate.

Vernisarea expoziţiei va avea loc joi, 5 august  a.c., ora 11.  Expoziţia se va afla la Ipoteşti în perioada 5-30 august 2021. (Comunicat de presă)

 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: