Comisia Europeană

Fermierii pot să primească plăţi în avans mai mari în cadrul politicii agricole comune

Comisia Europeană a adoptat ieri o măsură prin aplicarea căreia fermierii pot să primească plăţi în avans mai mari în cadrul politicii agricole comune (PAC).

Potrivit unui comunicat al CE, această măsură va sprijini şi va spori fluxul de numerar al fermierilor afectaţi de criza provocată de pandemia de COVID-19 şi de impactul condiţiilor meteorologice nefavorabile din întreaga UE. Unele regiuni au fost grav afectate, de exemplu, de inundaţii.

Măsura le va permite statelor membre să le plătească fermierilor sprijin pentru venit şi să aplice anumite scheme de dezvoltare rurală cu un nivel mai ridicat al avansurilor, de până la 70 % (creştere faţă de 50 %) în cazul plăţilor directe, respectiv 85 % (faţă de 75 %) în cazul plăţilor pentru dezvoltare rurală.

Conform CE, plăţile se pot face după finalizarea controalelor şi a verificărilor şi începând cu 16 octombrie 2021 în cazul plăţilor directe.

Comisia Europeană aminteşte că a oferit sprijin sectorului agroalimentar pe tot parcursul crizei provocate de pandemia de COVID-19 prin sporirea flexibilităţii şi prin măsuri specifice de piaţă.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: