Potrivit deciziei CJSU Suceava

Ambulanţa de terapie intensivă mobilă va fi operaţională non-stop

> Spitalele din judeţ trebuie să desemneze medici urgentişti care să asigure gărzile la UPU

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Suceava s-a întrunit, marţi, într-o şedinţă de urgenţă în care a discutat despre asigurarea asistenţei medicale de urgenţă şi prim ajutor calificat, în fază pre-spital, în condiţii optime, precum şi despre necesitatea operaţionalizării ambulanţei tip C1 terapie intensivă mobilă la un program de 24/24 ore, 7 zile pe săptămână

La şedinţă a participat şi prof. univ. dr. Carmen Diana Cimpoeşu, coordonatoarea SMURD pentru Regiunea Nord-Est.

Potrivit Prefecturii Suceava, s-a discutat despre necesitatea operaţionalizării ambulanţei tip C1 terapie intensivă mobilă la program de 24/24 ore, 7 zile/săptămână, în vederea asigurării timpului de răspuns pentru urgenţele medicale în fază prespital la un nivel cât mai apropiat de cel al solicitărilor de la nivelul judeţului, solicitări însemnate survenite ca urmare a creşterii de la an la an a numărului de intervenţii ale echipajelor SMURD, avându-se în vedere inclusiv gradul ridicat de complexitate a acestora.

În acest sens a fost adoptată o hotărâre prin care s-a aprobat operaţionalizarea ambulanţei tip C1 terapie intensivă mobilă în fiecare zi, 24/24 ore, 7 zile/săptămână, începând cu data de 16 august a.c.

Conform hotărârii CJSU Suceava, managerii unităţilor sanitare din judeţ şi conducerea Serviciului de Ambulanţă Judeţean Suceava vor decide şi înainta Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou”, până la data de 6 august, numele medicilor de medicină de urgenţă care să efectueze gărzi pe ambulanţa tip C1, respectiv a  medicilor cu competenţă de urgenţă care să efectueze gărzi în Unitatea de Primiri Urgenţe.

Totodată, Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sf. Ioan cel Nou” Suceava va întocmi graficul cu gărzile personalului medical (medici), fără a afecta programul de lucru al unităţilor sanitare de apartenenţă a acestora, până la data de 15 august a.c. (N.B.)

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

SUMARUL EDIȚIEI