Pentru achiziţia de echipamente medicale

Spitalul Municipal Rădăuţi obţine finanţare de aproape 9 milioane de euro

Primăria Municipiului Rădăuţi a anunţat recent că Spitalul Municipal Rădăuţi va achiziţiona circa 1.500 de echipamente medicale în valoare de aproape 9 milioane de euro, de fonduri europene, „ca urmare a strădaniilor depuse de echipa coordonată de consilierul local Florin Preda şi Florentina Şcheul pentru proiectul privind consolidarea capacităţii Spitalului Municipal «Sfinţii Doctori Cosma şi Damian» Rădăuţi în identificarea şi tratarea infecţiei cu virusul SARS-COV-2 prin achiziţia de echipamente”, a transmis municipalitatea rădăuţeană.

Sursa citată a precizat că Ministerul Fondurilor Europene, prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, a anunţat finalizarea ultimei etape de evaluare şi promovarea proiectului în faza de contractare. „Managerul unităţii spitaliceşti, Romeo Negruţ, a finalizat deja procedura de licitaţie pentru cele aproape 1.500 de echipamente, dintre care demne de semnalat sunt un computer tomograf şi un aparat de radiologie şi fluoroscopie digital de ultimă generaţie, a căror valoare este de aproximativ 1.000.000 euro” se arată în comunicat.

Se menţionează că în perioada imediat următoare va avea loc semnarea contractului de finanţare şi, „datorită managementului eficient al spitalului prin finalizarea procedurii de licitaţie”, echipamentele vor intra în funcţiune până la finalul acestui an.

„Acest proiect nu este singular, prin grija edilului Bogdan Loghin au fost deblocate, dar şi aprobate şi alte proiecte, printre care se numără şi proiectul de achiziţie echipamente IT pentru Şcoala Gimnazială Dimitrie Cantemir (aproape 150.000 euro), precum şi un proiect extrem de important pentru comunitatea rădăuţeană, prin care se finanţează modernizarea esplanadei, se construiesc a două blocuri sociale şi o creşă (peste 3.200.000 euro). În concluzie, activitatea primarului tuturor rădăuţenilor din primele 8 luni de mandat a adus o sumă de 12,5 milioane de euro din fonduri europene” a transmis Primăria Rădăuţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Un comentariu

  1. Georg Hermann says:

    De ce trebuie voi ziaristii CRAIESTENI sa aduceti mereu osanale persoanelor care nu trebuie decat sa-si faca datoria de pe functia pe care o detin. Sau ei merg la serviciu din placere? Vai mama voastra pana nu dati voi putin cu peria la politicieni si menageri nu va lasati.
    Cum ramane cu brutarul , lapatarul carmangerul care fac bucatele bune??? Cu profesorulcu maistrul cu toti cei care isi fac datoria ,pe ei cine ii lauda ? Sant atatia care fac sa functioneze bine activitatea lor indiferent de domeniu cu ei cum ramane???

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: