Lansare de album de fotografie

„Rădăcini. Maicile neamului românesc”

Asociaţia „Un Concept Luna”, în parteneriat cu Asociaţia Rotary Club Suceava Cetate şi Muzeul Naţional al Bucovinei, vă invită la Hanul Domnesc Suceava joi, 24 iunie a.c., începând cu ora 16, la lansarea albumului de fotografie „Rădăcini. Maicile neamului românesc”.

Sorin Onişor, „fotograf al satului românesc”

 „Rădăcini. Maicile neamului românesc” este un album de fotografii realizate de Sorin Onişor, cunoscut ca „fotograf al satului românesc”. Fotografiile sale pline de culoare, de autentic, de poveste vorbesc despre o lume mai puţin cunoscută, o lume a bunicilor, a unui altfel de trai, a unui altfel de rost.

Albumul este o colecţie de fotografii având ca subiect femeile din satele româneşti, aceste simboluri vii ale iubirii, dorului, voinţei şi înţelepciunii originare. Este un omagiu care le este adus lor, dar şi o modalitate de a păstra şi a face cunoscută lumii o părticică de istorie.

Albumul „Rădăcini. Maicile neamului românesc” face parte din proiectul „Memoria afectivă” al Asociaţiei Un Concept Luna.

„Memoria afectivă”

Fotografia este un mod de a cunoaşte lumea şi de a o păstra aşa cum am cunoscut-o. Fotografia este un mod de a descoperi, de a cerceta, de a căuta detaliile cele mai importante. Fotografia este un mod de a cunoaşte artistul din spatele camerei de fotografiat şi de a vedea lumea prin ochii lui.

Prin proiectul „Memoria afectivă”, Asociaţia „Un Concept Luna” îşi propune să descopere şi să promoveze artişti şi lucrările lor, oferind publicului noi perspective. Proiectul îşi propune să păstreze într-o formă accesibilă şi atrăgătoare imagini care prin ele însele spun o poveste şi care, ca ansamblu, oferă o viziune diferită, subiectivă a lumii înconjurătoare. Proiectul se înscrie în obiectivele asociaţiei de a iniţia, derula şi promova proiecte şi activităţi culturale, artistice şi sociale. (C.P.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: