Fundaţia Te Aud România organizează o campanie de evaluări vocaţionale gratuite la Gura Humorului

Asociaţia Happy Minds derulează în fiecare an, pe tot parcursul lunii iunie, programul de evaluare vocaţională „Educaţie pentru viaţă”. În luna iunie a.c., asociaţia derulează campania „EU ce fac mai departe?”, adresată elevilor claselor VII-VIII si XI-XII.

Printre ONG-urile selectate pentru campania din anul acesta se numără şi fundaţia Te Aud România, care organizează la Gura Humorului o campanie de evaluare vocaţională gratuită, prin intermediul platformei Adolescenti.deprehub.ro

„Prin campania «EU ce fac mai departe?» şi parteneriatul cu fundaţia Te Aud România, asociaţia Happy Minds reuşeşte să ajungă la tinerii din Gura Humorului pentru a-i susţine în descoperirea vocaţiei şi optimizarea autocunoaşterii. Prin evaluările vocaţionale pe care le punem gratuit la dispoziţia adolescenţilor din cadrul ONG-urilor partenere, prin intermediul platformei Adolescenti.deprehub.ro, ne dorim să facilităm procesul de adaptare a competenţelor acestora pentru viaţă şi câmpul de muncă. Astfel, chiar dacă în următorii 10 ani vor exista meserii care se vor transforma în unele cu totul noi sau vor dispărea în întregime, cunoaşterea abilităţilor (ceea ce ştiu să facă cel mai bine), intereselor (ceea ce le place să facă) şi valorilor (ceea ce este important pentru ei) le va asigura o integrare mai uşoară în profesiile care să răspundă cât mai fidel profilului lor psihologic şi vocaţional” afirmă psih. Yolanda Creţescu, preşedinta asociaţiei Happy Minds.

„Evaluarea şi testarea vocaţională sunt puncte importante de plecare în dezvoltarea oricărui copil şi tânăr în zilele noastre. Din punctul nostru de vedere, este un subiect destul de ignorat în ultima decadă şi poate ar fi timpul să îl repunem la loc de cinste. Un adult împăcat cu sine este un adult căruia îi place ceea ce face. Le mulţumim celor de la organizaţia Happy Minds pentru oportunitatea de a ne sprijini în testarea vocaţională a aproximativ 50 de copii şi tineri din Gura Humorului. La nivel de organizaţie, dezvoltarea identităţii vocaţionale a fost, este şi va rămâne o prioritate pentru noi; ca dovadă – din 2015 şi până în prezent am derulat la nivelul judeţului Suceava campania «Paşi spre Viitor», pentru a sprijini tinerii claselor a VII-a să îşi descopere aptitudinile vocaţionale. Copiii şi tinerii de astăzi ne vor făuri viitorul de mâine” ne spune Gabriela Popescu, preşedinte Te Aud România.

„85% din meseriile care vor exista în 2030 nu au fost încă inventate. Şcolile pregătesc elevi pentru meserii care nu au fost create, pentru tehnologii care nu au fost încă inventate şi pentru probleme care nu au fost încă anticipate. Copiii şi tinerii din ziua de astăzi au nevoie de o cât mai bună cunoaştere a propriilor aptitudini şi compeţente. Pe apele nesigure ale viitorului, autocunoaşterea este singura ancoră de siguranţă pentru integrarea cu succes în viaţă şi în câmpul muncii” se spune în comunicatul fundaţiei Te Aud România. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: