Patriarhia, despre educaţia sexuală în şcoli:

Este în contradicţie cu scopul real al educaţiei

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu, susţine că „educaţia sexuală” a devenit obiectul unor mari presiuni pentru introducerea ei într-o programă şcolară, ignorându-se voinţa părinţilor şi drepturile lor constituţionale de a decide asupra educaţiei propriilor copii.

Reprezentantul Patriarhiei susţine prin intermediul unui comunicat de presă că Biserica este favorabilă oricărui tip de educaţie cu adevărat utilă şi autentic formatoare pentru copii şi tineri. Totuşi, în legătură cu „educaţie sexuală” Patriarhia a făcut mai multe precizări.

„Există deja în şcolile din Romania materii (în afară de Biologie) al căror conţinut este perfect adecvat predării noţiunilor necesare elevilor pe teme legate de sexualitate. (…) Patriarhia Română, dar şi celelalte Biserici din România, pledează ferm pentru disocierea programelor şcolare de orice tip de ideologie, precum „ideologia de gen” sau de „recomandările” ideologizant-alienante cuprinse în Documentul Biroului Regional OMS pentru Europa şi BZgA, intitulat „Standarde pentru educaţia sexuală în Europa – un cadru pentru factorii de decizie politică, specialişti şi autorităţi din domeniul educaţiei şi sănătăţii”, a spus purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, Vasile Bănescu.

Cei de la Patriarhie susţin că şi motivele invocate pentru introducerea educaţiei sexuale în şcoli sunt false. „Ideologizarea informaţiilor transmise elevilor în cadrul şcolar, care trebuie sa rămână unul curat şi neutru ideologic, inclusiv pe teme legate de sexualitate, este în totală contradicţie cu scopul real şi ultim al educaţiei: formarea omului în spiritul celor mai înalte valori morale şi al eticii virtuţii ca expresie a echilibrului şi normalităţii. Dincolo de sofismul, adică de minciuna ambalată „credibil”, prin care se transmite obsesiv-compulsiv ideea că „avem cel mai mare număr de mame minore din Europa, cel mai mare număr de tineri infectaţi cu HIV din Europa, cea mai tânără bunică din lume” DIN CAUZA absenţei din programa şcolară a unei materii obligatorii numite „educaţie sexuală”, dincolo de această asiduă încercare de manipulare se află, în realitate, adevăratele cauze ale acestor triste, prin nefirescul lor, statistici: disoluţia familiei şi abandonul şcolar”, a mai spus Vasile Bănescu.

Reprezentantul Patriarhiei mai susţine că cei care promovează ideea nu sunt interesaţi de rezolvarea problemelor reale din societate.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: