În organizarea Bibliotecii Bucovinei, cu ocazia aniversării a 150 de ani de la Serbarea de la Putna

Concurs de recitare de poezie pentru elevii de etnie română din regiunea Cernăuţi

Biblioteca Bucovinei „I.G. Sbiera”, sub egida Consiliului Judeţean Suceava, în parteneriat cu Societatea Scriitorilor Bucovineni şi cu Societatea Scriitorilor Români din Cernăuţi, organizează un concurs de recitare de poezie pentru elevii români din regiunea Cernăuţi, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la Serbarea de la Putna.

Proiectul urmăreşte marcarea aniversării a 150 de ani de la Serbarea de la Putna (15 august 1871), oferind elevilor de etnie română din regiunea Cernăuţi posibilitatea de a participa la un concurs în care să aibă prilejul de a scoate în evidenţă expresivitatea limbii române, liantul care i-a unit inclusiv pe participanţii din urmă cu 150 de ani de la Marea Serbare de la Sfânta Mănăstire Putna. Elevii vor recita câte un poem sau un fragment de poem, se vor înregistra, iar clipul îl vor trimite spre jurizare la adresa de email a bibliotecii (bbsv@bbsv.ro). Se vrea, astfel, marcarea unui moment important din istoria culturală a Bucovinei, conştientizarea şi înţelegerea acestuia. Prin urmare, se doreşte stimularea creativităţii elevilor, precum şi descoperirea unor talente autentice. Perioada de desfăşurare a proiectului este 21 iunie – 31 august a.c. Data-limită de primire a materialelor va fi 21 iulie a.c., urmând ca anunţarea câştigătorilor şi publicarea materialelor filmate pe pagina de Facebook a Bibliotecii Bucovinei „I. G. Sbiera” Suceava să aibă loc până cel târziu la data de 31 august a.c.

Responsabil de proiect este Alexandru Ovidiu Vintilă, iar de la Cernăuţi demersul bibliotecii este susţinut de Ilie Tudor Zegrea, cel care va asigura legătura cu şcolile româneşti din regiune.

Print Friendly, PDF & Email

Admitere USV

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: