Spitalul Judeţean intenţionează să recupereze o sumă de 10 milioane de lei, cheltuită în timpul crizei sanitare Covid-19

> „Prin acest proiect se vor finanţa cheltuielile angajate şi plăţile făcute începând cu 1 februarie 2020 şi până la momentul depunerii cereri de finanţare” se arată într-o adresă semnată de managerul Alexandru Calancea şi transmisă Consiliului Judeţean  >În cauză sunt cheltuieli cu halate, capeline, măşti, alcool sanitar, combinezoane, mănuşi chirurgicale, aparate de ventilare, infuzomate, concentratoare de oxigen, analizor, centrifugă

Spitalul Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava a depus o cerere de finanţare în vederea recuperării cheltuielilor efectuate cu echipamentele de protecţie şi echipamentele medicale specifice necesare personalului medical şi celui auxiliar. Este vorba despre un apel de proiecte lansat în cursul lunii mai 2020 privind „Consolidarea capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19”, acesta prevăzând acordarea de finanţare nerambursabilă pentru creşterea capacităţii de gestionare, prin sistemul public medical, a situaţiei de urgenţă cauzată de răspândirea infecţiei cu SARS-CoV-2. Valoarea totală a proiectului care ar urma să fie implementat până pe 31 decembrie 2021 este de 10,51 de milioane de lei, dintre care 9,80 de milioane de lei pentru echipamente de protecţie şi 535.840 de lei pentru echipamente medicale specifice. Important de specificat este că nu este impusă o contribuţie proprie a beneficiarului, iar în ceea ce priveşte echipamentele de protecţie în cauză este vorba de capeline, halate, măşti FFP2, măşti FPP3, alcool sanitar, combinezoane, vată medicală, bo-toşi, măşti chirurgicale, mănuşi chirurgicale şi kituri pentru recoltarea VTM. În categoria echipamentelor medicale specifice intră de asemenea containere sanitare, aparate de ventilare, infuzomate, concentratoare de oxigen, analizor, centrifugă şi rampă metalică.

Proiectul propus spre finanţare de Spitalul Judeţean „se va implementa în condiţiile în care va fi declarat eligibil” în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare (POIM) 2014-2020, Axa prioritară 9 „Protejarea sănătăţii populaţiei în contextul pandemiei de Covid-19”, Obiectivul specific 9.1 „Creşterea capacităţii de gestionare a crizei sanitare Covid-19”. În principal, proiectul urmăreşte „decontarea achiziţiilor publice de materiale sanitare de protecţie şi echipamente medicale specifice efectuate de SJU”.  „Prin acest proiect se vor finanţa cheltuielile angajate şi plăţile făcute începând cu 1 februarie şi până la momentul depunerii cererii de finanţare” se arată într-o adresa transmisă Consiliului Judeţean şi semnată de dr. Alexandru Calancea, manager interimar al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava.

Proiectul este supus aprobării Consiliului Judeţean în şedinţa ordinară din această săptămână.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: