Deputatul PSD Eugen Bejinariu, analiză critică a situaţiei actuale, de la tribuna Parlamentului:

În timp ce liderii ţărilor europene dezvelesc deja speranţa, la noi guvernanţii proclamă zilnic apocalipsa

Deputatul PSD de Suceava Eugen Bejinariu a făcut, într-o declaraţie politică în Parlament, o analiză critică a situaţiei actuale din ţară, arătând că guvernanţii din România proclamă zilnic apocalipsa. Iar după ce premierul a lăsat să se întrevadă o rază de speranţă, cioclii din subordine s-au grăbit să ucidă încrederea şi entuziasmul.

„Cele trei miniguverne din cadrul Guvernului României funcţionează paralel, în sincope, sabotându-se cu cinism şi prin aceasta alterând bruma noastră de nădejde că am putea avea parte de o viaţă de calitate mai bună” a declarat Eugen Bejinariu.

El a apreciat că în acest guvern miniştrii liberali îşi croşetează forme de a-şi rezolva camarila, la umbra faptului că marile preocupări sunt legate doar de pandemie, în timp ce miniştrii progresişti avansează doar propria agendă şi sunt preocupaţi doar de felul în care firmele apropiaţilor, ONG-urile de casă şi oamenii lor fără şcoli pot accede la bunăstare.

„UDMR, ca mereu, îşi urmăreşte destoinic obiectivele proprii, dar măcar miniştrii lor au viziune, coerenţă şi un pragmatism binefăcător tuturor” a continuat parlamentarul social-democrat.

Eugen Bejinariu a subliniat că, între timp, primul ministru – un dirijor fără orchestră  – se împiedică în faptele miniştrilor săi, în propriile vorbe şi cade  în ridicol la fiecare ieşire publică.

„Un prim-ministru neputincios şi sabotat de propria non-echipă va eşua în misiunea de a trece ţara peste efectele pandemiei” consideră deputatul sucevean.

El a adăugat că atunci când în sfârşit premierul a înţeles că oamenii au nevoie de speranţă ca să poată parcurge agonia, când în sfârşit a preluat modelul liderilor care se adresează poporului arătând calea spre lumină, când, în sfârşit, după un an de năpastă, liderul guvernului aduce şi veşti bune despre un orizont apropiat al întoarcerii la normalitate, s-au grăbit cioclii din subordine să ucidă încrederea şi entuziasmul.

„Ministrul Sănătăţii, cel iresponsabil şi nerăspunzător, căci de la învestire a avut grijă să semneze un singur act, cel prin care şi-a delegat atribuţiile astfel încât să nu mai semneze niciodată nimic, acest ministru infatuat anunţă că de fapt vor urma zile mai tragice decât cele cu care ne-am obişnuit” a explicat deputatul.

Eugen Bejinariu a mai spus că atunci când toţi se pregăteau să reînveţe speranţa, s-a aflat de ordinul ministrului Sănătăţii care anunţă apocalipsa Covid şi faptul că toţi suferinzii altor boli sunt lăsaţi în aşteptarea morţii.

„Paturile ATI pe care n-au fost în stare să le suplimenteze aşa cum promiteau acum un an sunt toate acum alocate pentru pacienţii Covid, nu se mai efectuează alte operaţii, nu se mai îngrijesc alţi bolnavi.

 Spitalele pe care le-au lipsit de resurse nu vor mai face nici atât de puţin cât au făcut pentru bolnavii cronici în ultimul an, medicii de toate specializările sunt împinşi brutal şi iresponsabil doar către urgenţele Covid, iar medicii de familie sunt transformaţi în asistente medicale specializate în administrarea vaccinului” a adăugat Eugen Bejinariu.

Potrivit acestuia, zeci de mii de oameni cu afecţiuni cronice, bolnavi aflaţi în aşteptarea unor tratamente şi intervenţii chirurgicale sunt condamnaţi la moarte şi zeci de mii de medici şi personal medical buimăcit de haosul directivelor pe care le primesc sunt obligaţi să îşi încalce jurământul profesional şi să ucidă oameni prin neimplicare sau implicare defectuoasă.

„Toate acestea se suprapun peste refuzul guvernului de a extinde testarea, de a omologa forma ştiinţifică mai facilă a testelor antigen – formă pe care toate ţările europene au acreditat-o tocmai pentru a ţine sub control pandemia” a mai declarat Eugen Bejinariu.

Parlamentarul social-democrat a apreciat că românii trăiesc o adevărată tragedie „sub conducerea coaliţiei cinic-iresponsabile” şi o trăiesc perplecşi, căci ea este comunicată cu zâmbet superior sau, chiar mai rău, „cu râsete imberbe de la pupitrul conferinţelor de presă”.

„Aş putea să admit că nu toţi miniştrii cabinetului Cîţu au voluptatea răului, că nu toţi au aceeaşi dorinţa de a creşte tensiunea oamenilor, aş putea să admit că nu toţi miniştrii sunt preocupaţi să apese pedala angoasei şi să amplifice paroxistic îngrijorările legitime ale oamenilor, dar crima celor care proclamă zilnic apocalipsa şi care amplifică panica românilor în timp ce liderii ţărilor europene dezvelesc deja speranţa, crima miniştrilor care anunţă doar drame, refuzând soluţii adoptate de alte state, această crimă n-ar fi posibilă fără neputinţa primului ministru” a declarat deputatul sucevean.

Parlamentarul social-democrat s-a întrebat dacă actualii guvernanţi se luptă între ei pentru mai multă putere individuală, pentru glorie personală sau pentru bani.

„Nu ştim dacă aveţi agende separate, care se contrazic şi se încurcă una pe cealaltă, nu ştim dacă sunteţi mânaţi în luptă de obiective diferite şi viziuni incompatibile, nu ştim dacă acţionaţi aşa doar din prostie sau şi din rea-credinţă, dar ştim că ne-aţi făcut prizonierii unor traume şi drame pe care le vor resimţi mai multe generaţii de români” a declarat deputatul.

El crede că nimeni nu va putea repara acest rău făcut românilor.

„Nimeni, nici măcar noi, cei de la PSD, mereu eficienţi în actul de guvernare, mereu îndreptaţi către grijile oamenilor, mereu rezolvitori de probleme economice şi sociale, nici măcar noi când vom veni la putere în urma eşecului vostru administrativ marcat de omucidere, nici măcar noi nu vom putea repara răul pe care îl face românilor guvernarea voastră tragică” a conchis deputatul Eugen Bejinariu. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariul dvs.

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

*

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: