Municipiul Suceava, păgubit din punct de vedere financiar din cauza subdeclarării numărului de locuitori

> Primarul Ion Lungu face apel către suceveni să participe la recensământul populaţiei şi locuinţelor din 2022 şi să facă declaraţii în conformitate cu realitatea efectivă  > La atragerea de fonduri guvernamentale şi europene contează mărimea populaţiei, faţă de 92.000 de suceveni declaraţi în 2011, Suceava având circa 123.000 de locuitori   

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a făcut, nu demult, un apel la locuitorii reşedinţei de judeţ să participe la campania de recenzare a populaţiei şi locuinţelor, desfăşurată în colaborare cu Direcţia Judeţeană de Statistică Suceava. Acţiunea propriu-zisă va avea loc în anul 2022, în acest an fiind organizat doar recensământ de probă, în perioada 10-31 martie. Astfel, în municipiul Suceava vor fi recenzate 922 de locuinţe, cetăţenii cuprinşi în acest eşantion  primind la domiciliu, prin Poştă, până pe 9 martie, un material informativ asupra derulării procedurii.

Conform primarului Lungu, în perioada 10-16 martie, sucevenii selectaţi au putut face autorecenzarea online. În cazul în care aceştia nu dispun de calculatoare personale, laptopuri, tablete sau alte mijloace electronice ori nu au abilităţile necesare completării electronice a datelor necesare, în intervalul 22-31 martie se va proceda la intervievarea faţă în faţă. Edilul-şef sucevean reliefează că declararea şi înregistrarea corectă a numărului de locuitori este foarte importantă, în condiţiile în care o populaţie numeric mai mare este de natură să determine atragerea de fonduri bugetare guvernamentale şi finanţări europene mai consistente. El face această subliniere după ce, la recensământul din 2011, s-ar fi înregistrat, din diverse motive, o subdeclarare a numărului de locuitori ai capitalei de judeţ. „Rugămintea mea faţă de cetăţenii cuprinşi în recensământul de probă din primăvară este să colaboreze în acest sens. Este foarte important să ştim cum stăm din punctul de vedere al populaţiei în municipiul Suceava, deoarece este vorba despre un indicator care se ia în calcul atunci când sunt repartizaţi banii de la Bucureşti, la o investiţie din fonduri guvernamentale sau când se face o strategie pentru zona noastră, Moldova. Este bine să avem această clarificare a populaţiei. La recensământul din 2011, noi am fost prinşi cu o populaţie de  aproximativ 92.000 de persoane, lucru care nu este real. Astăzi avem circa 123.000 de persoane, ceea ce reprezintă o diferenţă destul de mare” a evidenţiat Ion Lungu.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: