Conform unui document guvernamental

Ministerul Culturii a realizat 0% din proiectele asumate în planul pentru 2020

În cursul anului 2020, Guvernul condus de Ludovic Orban a respectat doar 34% din Planul Anual de Lucru al Guvernului, potrivit unui raport de evaluare prezentat în şedinţa de miercuri a Guvernului, iar Ministerul Culturii, unde ministru este deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, şi Ministerul Tineretului şi Sportului au realizat 0% din plan, a informat Stiripesurse.ro

Potrivit sursei citate, Planul Anual de Lucru al Guvernului cuprinde proiectele „cu impact semnificativ asupra economiei, societăţii, mediului şi bugetului general consolidat”, pe care ministerele se angajează să le înainteze în cursul unui an calendaristic. Proiectele asumate sunt menite să pună în aplicare programul de guvernare.

Raportul de evaluare privind gradul de respectare a planului pentru anul 2020 indică faptul că s-au realizat doar 34% din aceste obiective.

Patru ministere au realizat peste jumătate dintre obiective, alte 11 nu au îndeplinit nici pe jumătate planul stabilit, iar două ministere au 0% grad de respectare.

Astfel, conform raportului prezentat în şedinţa Guvernului,  Ministerul Culturii a avut un an de zile la dispoziţie pentru a elabora două proiecte, respectiv o lege privind cinematografia şi industria filmului şi alta pentru modificarea şi completarea Legii nr. 504/2002 a audiovizualului. Şi nu a prezentat niciunul.

La conducerea ministerului Culturii s-a aflat deputatul PNL de Suceava Bogdan Gheorghiu, care ocupă şi în prezent aceeaşi funcţie.

Şi Ministerul Tineretului şi Sportului şi-a asumat trei acte normative în anul 2020, dar nu a prezentat niciunul. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: