După 28 de ani

Camelia Iordache se retrage de la conducerea Salvaţi Copiii Suceava

 După 30 de ani de activitate şi 28  în postura de lider, Camelia  Iordache se retrage din funcţia de preşedinte al Organizaţiei Salvaţi Copiii, filiala Suceava.

Într-un anunţ postat pe   un site de socializare, ea a mărturisit ca a luat această decizie pentru că a considerat că este vremea să lase loc următoarei generaţii să  coordoneze filiala de la Suceava în alegerea căii pe viitor, şi, totodată, pentru că vrea să se odihnească.

„În toţi aceşti ani am avut şansa să cunosc oameni extraordinari, care au contribuit substanţial la ceea ce sunt acum. Indiferent că au fost voluntari, specialişti, beneficiari, parteneri, prieteni sau sponsori, fiecare dintre cei ce au trecut prin viaţa mea a lăsat acolo o moleculă din fiinţa sa, întregind-mi sufletul cu bucurie şi iubire.

Nu am făcut mare lucru, doar am susţinut nişte principii de bază ale oricărei organizaţii care vrea să facă bine: respect, dăruire, muncă, nediscriminare, dezvoltare, iubire, performanţă, onestitate, creativitate, deschidere, adevăr, integritate. Din fericire, mulţi voluntari şi specialişti s-au regăsit în aceste valori şi au decis să ni se alăture. Alături de ei am reuşit să ajungem acolo unde suntem şi de la ei am luat toată energia pentru a putea merge pe drumul celor 30 ani de Salvaţi Copiii Suceava”, a transmis ea voluntarilor şi susţinătorilor organizaţiei.

 Camelia Iordache nu va pleca din cadrul organizaţiei   cu care s-a identificat mai mult de jumătate din viaţă. Ea va  activa însă, după cum a spus, în eşalonul doi, ca simplu voluntar… cu ceva mai multă experienţă.

„Mă văd ca o bunică, ascunsă după perdea, atentă la jocul şi năzbâtiile nepoţilor, care este gata oricând să fie de ajutor şi să vină cu un pic din sarea şi piperul vieţii, pentru a da gust” a scris ea.

Camelia Iordache a activat în rândurile Organizaţiei Salvaţi Copiii încă de la înfiinţarea acesteia, în 1990, fiind preşedinte la Suceava  aproape întreaga perioadă de atunci încoace. Mai mult, timp de 16 ani, ea a fost, pe rând, vicepreşedinte, apoi preşedinte al organizaţiei naţionale şi în întreaga ei activitate a luptat, militat şi a intervenit, împreună cu sutele de voluntari care au lucrat coordonaţi de ea, în cadrul a zeci şi zeci de programe, proiecte, activităţi, situaţii punctuale, care au urmărit respectarea drepturilor copiilor  şi eliminarea nedreptăţilor faţă de aceştia.

 Fostul lider va preda ştafeta noului preşedinte al Organizaţiei Salvaţi Copiii Suceava după şedinţa consiliului de administraţie, care va avea loc pe data de 20 martie.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: