La Sadova, Vama şi Vatra Dornei

Petreceri întrerupte de poliţişti din cauza nerespectării măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2

Mai multe evenimente private au fost întrerupte de poliţişti, care au aplicat şi sancţiuni contravenţionale în valoare de aproape 100.000 lei pentru nerespectarea măsurilor de prevenire a răspândirii SARS-CoV-2.

Potrivit Poliţiei Judeţene Suceava, în ultima săptămână poliţiştii suceveni au derulat, pe raza judeţului, atât în mediul urban, cât şi în cel rural, acţiuni de verificare a măsurilor sanitare vizând combaterea răspândirii SARS-CoV-2, fiind verificate 335 de societăţi comerciale şi 148 de mijloace de transport în comun. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 346 de sancţiuni contravenţionale la Legea nr. 55/2020,  în valoare de 93.300 lei. De asemenea, au fost verificate, cu privire la respectarea interdicţiilor impuse, 5252 de persoane.

Deşi majoritatea cetăţenilor au dat dovadă în această perioadă de responsabilitate, au fost identificate şi cazuri în care unele persoane au nesocotit legea şi au pus în pericol sănătatea publică.

Astfel, în contextul apropierii zilei de 8 Martie, poliţiştii au intensificat activităţile, în special pentru conştientizarea populaţiei spre a nu organiza evenimente private, unde se identifică un risc sporit de răspândire a SARS-CoV-2.

Sâmbătă seara, la ora 23.27, Poliţia Vatra Dornei a fost sesizată prin 112 cu privire la faptul că la un restaurant muzica este la maximum. În urma sesizării, la faţa locului s-a deplasat un echipaj de poliţie care a constatat că cele sesizate se confirmau. În incinta restaurantului au fost identificate mai multe persoane venite în scop turistic, care ascultau muzică.

Administratorul pensiunii-restaurant a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 lei conform art. 65 lit. l din Legea 55/2020 raportat la art. 1 pct. 2 din Anexa 3 la HG 35/2021, pentru desfăşurarea unui eveniment în spaţiu închis.

Tot sâmbătă, poliţiştii SPR 14 Vama, în timp ce executau o acţiune organizată pe linia respectării normelor dispuse pentru prevenirea răspândirii virusului SARS-Cov-2, în urma exploatării unor informaţii obţinute au verificat o pensiune din satul Molid. Într-o sală de mese din interiorul pensiunii a fost identificat în desfăşurare un eveniment privat, masă festivă, la care participau aproximativ 40 de persoane. Administratorul pensiunii a relatat că el este organizatorul evenimentului şi că, având în vedere apropierea datei de 8 Martie, a permis organizarea mesei festive.

 Poliţiştii au rămas în locaţie până la intrarea în legalitate, evenimentul fiind întrerupt. S-a luat măsura sancţionării contravenţionale a organizatorului cu amendă de 10.000 lei.

Sâmbătă după-amiază, în jurul orei 17.15, lucrătorii SPR 11 Pojorâta, în urma unor date şi informaţii obţinute, s-au sesizat din oficiu cu privire la desfăşurarea unui eveniment privat în incinta unui restaurant din Sadova. În incita restaurantului respectivei pensiuni au fost identificate 26 de persoane domiciliate pe raza judeţelor Suceava, Neamţ şi Vaslui, care participau la o masă festivă, cu ocazia împlinirii a 30 ani de la terminarea liceului. De serviciu, în calitate de ospătar, a fost identificată o femeie care a relatat că sâmbătă, în jurul orei 16, mai multe persoane au intrat în incinta restaurantului pensiunii şi au solicitat o masă de grup pentru acest eveniment privat, fără ca în prealabil să facă rezervare sau să solicite cazare. A fost identificat şi organizatorul evenimentului, un bărbat din Fălticeni, care a spus că este organizatorul întrunirii, motiv pentru care a fost sancţionat contravenţional conform Legii 55/2020, evenimentul fiind întrerupt.

Poliţiştii au mai efectuat verificări în zona hipermarketurilor şi în zonele aglomerate. Astfel, vineri, la ora 20.30 poliţiştii au constatat că la un hipermaket din Suceava, în zona caselor de marcat, clienţii nu respectă măsurile de prevenire împotriva Covid-19, respectiv sunt prea multe persoane, nerespectându-se distanţarea socială. A fost identificată şefa de tură din magazin, ea fiind sancţionată conform Legii 55/2020, pentru neluarea măsurilor de distanţare socială a clienţilor. De asemenea, ea a fost instruită cu privire la respectarea regulilor de prevenire a răspândirii virusului în zona magazinului, privind respectarea programului de funcţionare între orele 9 şi 21 şi difuzarea de mesaje acustice în acest sens.

„Reamintim că, zilnic, echipajele de poliţie, poliţie locală şi jandarmerie aflate în serviciu pe raza judeţului verifică modul de respectare a interdicţiei de circulaţie a persoanelor în afara locuinţei/gospodăriei, în intervalul orar 23 – 5” a transmis Poliţia Suceava. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: