O delegaţie a primarilor din Republica Moldova va veni la Suceava să vadă proiectele din strategia „Oraş verde”

Primarul Sucevei, Ion Lungu, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Municipiilor din România (AMR), a anunţat că s-a întâlnit la Bucureşti cu o delegaţie a primarilor din Republica Moldova, condusă de primarul Chişinăului, Ion Ceban.

Ion Lungu a explicat că a participat în Bucureşti, la sediul Asociaţiei Municipiilor din România, la o întâlnire cu primarii din Republica Moldova, care fac parte din Congresul Autorităţilor Locale din Moldova, condus de primarul Chişinăului, Ion Ceban.

În cadrul întâlnirii, cele două delegaţii au stabilit organizarea de schimburi de experienţă de bune practici în administraţie, organizarea de programe de instruire/formare a funcţionarilor din Republica Moldova şi asigurarea de sprijin primarilor din Republica Moldova în realizarea strategiilor de dezvoltare în domeniile transport, educaţie, digitalizare.

Totodată, AMR va  sprijini în plan extern Republica Moldova în relaţiile cu Uniunea Europeană prin punerea la dispoziţie a logisticii Reprezentanţei Asociaţiei Municipiilor din România din Bruxelles.

„În urma discuţiilor avute cu primarul Chişinăului, o delegaţie a primarilor din Moldova, condusă de dumnealui, va efectua o vizită în Suceava pentru a viziona proiectele municipalităţii care fac parte din Strategia Suceava  «Oraş verde» (Green City), respectiv transport public electric, iluminat public, încălzire pe biomasă şi, de asemenea, modalitatea de colectare a deşeurilor” a spus Ion Lungu.

Primarul Sucevei şi-a exprimat convingerea că aceste parteneriate şi schimburi de experienţă vor fi utile atât pentru primarii din România, cât şi, mai ales, pentru cei din Republica Moldova. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: