O nouă escrocherie

Românilor li se promit moşteniri şi apartenenţa la familii nobiliare

Escrocheria este făcută în numele Muzeului Naţional de Istorie. Prin intermediul unei scrisori, românilor li se promite un document care să ateste apartenenţa la o familie nobiliară şi care să le ofere dreptul de a revendica o moştenire. Bineînţeles, toate pot fi obţinute în schimbul unei sume de bani.

Reprezentanţii Muzeului Naţional de Istorie îi informează pe cetăţeni despre situaţia creată, astfel încât aceştia să nu devină victimele escrocilor. Aceştia se recomandă ca fiind angajaţii unei instituţii din subordinea muzeului şi, contra unei sume de bani, le promit celor interesaţi documente care să îi ajute să devină membrii unei familii nobiliare şi să aibă dreptul la moşteniri.

„Muzeul Naţional de Istorie a României avertizează cu privire la o tentativă de înşelătorie făcută în numele instituţiei. Ne-a fost semnalată existenţa unei scrisori cu conţinut îndoielnic, în care, o persoană ce pretinde a fi angajată a unei aşa-zise instituţii subordonate muzeului – Arhivele Naţionale ale Nobilimii Româneşti – promite destinatarului, contra unei sume de bani, înlesnirea obţinerii unor documente care atestă apartenenţa la o familie nobiliară şi dreptul de a revendica o moştenire”, au explicat reprezentanţii Muzeului de Istorie.

Reprezentanţii instituţiei mai spun că Muzeul Naţional de Istorie a României nu are nicio legătură cu această persoană, nu are în componenţă sau în subordine o asemenea entitate şi nu încurajează astfel de practici. De aceea, cetăţenii care primesc astfel de scrisori sunt îndemnaţi să se adreseze poliţiştilor.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: