Atletism, Campionatele Naţionale U20

Performanţe de excepţie pentru sportivii suceveni

La finele săptămânii trecute, Sala „Ioan Soter”, din Bucureşti, a găzduit Campionatele Naţionale de Atletism pentru juniori 1 (U20), competiţie ajunsă la a 51-a ediţie. Din nou, sportivii suceveni s-au numărat printre câştigătorii întrecerilor, reuşind să urce de mai multe ori pe podiumul de premiere.

Talida Sfarghiu, de la CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc – CSM Suceava, a devenit campioană naţională în proba de 1.500 de metri şi a obţinut locul al doilea la 800 de metri. Mădălina Sîrbu, coechipiera sa, a izbutit, la rândul ei, să devină dublă vicecampioană naţională în probele de 1.500 şi 3.000 de metri.

„Ne-am pregătit bine în această perioadă extrem de dificilă şi fetele au muncit enorm pentru aceste performanţe. Vreau să mulţumesc pentru sprijin Primăriei Câmpulung Moldovenesc, GoldNutrition, Mol România, Clinicii Neurokinetic din Suceava şi Restaurantului «Papa Bun»”, a declarat antrenoarea Erzilia Ţîmpău.

O comportare deosebită au avut şi sportivii de la CSM Dorna Vatra Dornei, pregătiţi de Cristian Prâsneac. Claudia Costiuc, atletă de doar 15 ani, a izbutit să urce de două ori pe podiumul de premiere, după ce a încheiat pe locul secund proba de 400 de metri şi a terminat pe poziţia a treia cursa de 800 de metri. În ce-l priveşte pe Alexandru Prâsneac, sportiv născut în anul 2006, a izbutit să stabilească un nou record naţional de juniori III, cu timpul de 1:57.59, după ce s-a clasat al patrulea în proba de 800 de metri a juniorilor I.

„Sunt bucuros pentru reuşita băiatului meu Alexandru şi-i doresc succes în continuare. Performanţele Claudiei sunt cu atât mai valoroase cu cât ea a concurat cu sportive mult mai experimentate şi s-a descurcat”, a afirmat antrenorul Cristian Prâsneac, care a dorit să mulţumească pentru susţinere Primăriei Vatra Dornei, Black-Hill, Aqua Carpatica, Coloana Center, precum şi profesorilor de la Şcoala Gimnazială Nr. 4 din Vatra Dornei.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: