Începând de luni, pentru aproape 1.000 de suceveni

Ajutoare în produse alimentare de la UE

Lucian Harşovschi, viceprimarul municipiului Suceava, anunţă că de luni, 22 februarie, între 9 şi 14, începe distribuirea ajutoarelor în produse alimentare de la Uniunea Europeană în cadrul Programului Operaţional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate (POAD).

Pachetele pot fi ridicate din spaţiul închiriat de Primărie de la Consuc, acestea conţinând 5 kg de făină albă de grâu, 4 kg de mălai, 2 pungi de câte 400 g de paste făinoase, 4 litri de ulei, 2 kg de zahăr, 4 kg de orez, 5 conserve din carne de vită de câte 300 g, 3 conserve din carne de porc de câte 300 g, 5 conserve de pateu din ficat de porc de câte 200 g, 2 cutii de compot de fructe de câte 720 ml, o conservă de gem din fructe de 360 g şi o conservă de gem dietetic din fructe de 360 g. „Au venit ajutoarele pentru persoane dezavantajate. Este vorba despre 944 de cutii cu produse alimentare care vor fi distribuite, începând de luni, de către colegii de la Direcţia de Asistenţă Socială, în incinta Consuc Burdujeni. Aceste pachete conţin făină, mălai, paste făinoase, ulei zahăr, orez, conserve din carne de vită, conserve din carne de porc, pate, compoturi şi gemuri” informează Lucian Harşovschi.

Primăria Sucevei are 944 de îndreptăţiţi ai respectivului sprijin, dintre care 426 de beneficiari ai alocaţiei pentru susţinerea familiei şi 149 ai venitului minim garantat. Conform reglementărilor cu specific, în cazul în care pachetele nu sunt ridicate, pe liste suplimentare pot fi înscrise persoanele care iau masa la cantina de ajutor social, persoanele cu handicap grav şi persoanele vulnerabile. În 2020, un pachet cu produse alimentare distribuit în cadrul POAD conţinea aceleaşi sortimente şi aceeaşi cantitate de produse.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: