ÎPS Calinic recomandă profesorilor de religie care s-au implicat în politică să renunţe la catedră

Profesorii de religie care au ales o cale politică sau care au candidat în alegerile locale ar trebui să renunţe la catedra de religie, consideră arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, ÎPS Calinic.

Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a fost întrebat de un enoriaş dacă este normal ca un profesor de religie să candideze la funcţia de primar sau de consilier local şi să fie într-un partid politic.

În răspuns, ÎPS Calinic arată că nu este bine ca religia să fie amestecată cu politica.

„Ca să nu amestecaţi lucrurile, este bine ca pe durata mandatului de primar sau om politic să renunţaţi la catedra de religie, ţinând cont şi de faptul că, la ora de religie, profesorul trebuie să intre ca preotul în Sfânta Liturghie” a apreciat arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: