„Din cauză că nu sunt vaccinuri”

Două centre de vaccinare din Suceava revin la destinaţia lor de săli de sport

>„Este important să dăm posibilitatea ca elevii să folosească aceste săli de sport, să facă mişcare, mai ales după ce au stat foarte mult în faţa calculatorului” a spus viceprimarul Lucian Harşovschi

Sălile de sport ale Şcolii Gimnaziale Nr. 9 „Ion Creangă” din cartierul Obcini şi Şcolii Gimnaziale Nr. 7 „Grigore Alexandru Ghica” din cartierul Iţcani sunt redate elevilor, după ce ele fuseseră avizate de Direcţia de Sănătate Publică (DSP) pentru a avea funcţiunea de centre de vaccinare Covid-19.

Anunţul a fost făcut ieri de viceprimarul  Lucian Harşovschi, potrivit căruia decizia a fost luată în urma discuţiilor purtate cu oficialii Direcţiei de Sănătate Publică, Inspectoratului Şcolar Judeţean şi unităţilor de învăţământ, centrele cu pricina fiind „în stand by” (în aşteptare – n.red.) „din cauză că nu sunt vaccinuri”.

„Sălile de sport vor putea fi folosite de copii. Acele cabine de vaccinare modulare pot fi date la o parte şi depozitate, însă circuitele rămân aceleaşi, fiind avizate de DSP. Atunci când vom putea, le vom remonta, însă este important să dăm posibilitatea ca elevii să folosească aceste săli de sport, să facă mişcare, mai ales după ce au stat foarte mult în faţa calculatorului din cauză că şcolile au fost închise” a spus viceprimarul Lucian Harşovschi.

La începutul acestei săptămâni, în municipiul Suceava au fost deschise centrele de vaccinare de la sala de sport a Şcolii Gimnaziale Nr. 11 „Miron Costin” din cartierul Burdujeni şi de la Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare” din centrul Sucevei, acestea administrând vaccinul Oxford AstraZeneca în varianta clasică, bazată pe coronavirus inactiv.  De luni până duminică,  între orele 8 şi 20,pot fi vaccinate persoanele cu vârste între 18 şi 55 ani, cu rapel la 56 de zile după prima inoculare, programarea putându-se face pe platforma dedicată acestei campanii.

Luni, la centrul de la Colegiul Naţional „Ştefan cel Mare” s-au vaccinat 53 de suceveni, marţi – 45, iar miercuri au fost programaţi 59 de doritori. La Şcoala Gimnazială Nr. 11 „Miron Costin” din Burdujeni, în prima zi, vaccinul a fost inoculat la 40 de persoane, în a doua – la 31, iar în treia zi erau programate 17 persoane.

„În perioada următoare încercăm să mai deschidem şi alte centre de vaccinare. Ţine de strategia naţională, nu de Primăria Municipiului Suceava, însă important este să dăm posibilitatea sucevenilor  să-şi aleagă modul de vaccinare. Avem autorizate vaccinul Pfizer, Moderna şi Oxford  AstraZeneca.  De asemenea, trebuie precizat că aceste centre de vaccinare din Suceava nu deservesc doar municipiul reşedinţă şi unităţile administrativ-teritoriale învecinate, fiind accesibile tuturor locuitorilor judeţului” a declarat Lucian Harşovschi.

În municipiul Suceava au fost avizate de DPS centrele de vaccinare de la de la sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Ion Creangă” din Obcini,  sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Miron Costin” din Burdujeni, sala de sport a Şcolii Gimnaziale „Grigore Alexandru Ghica” din Iţcani, sala de sport a Colegiului Naţional „Ştefan cel Mare”, cât şi centrul din incinta Iulius Mall Suceava.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: