Doi copaci tăiaţi ilegal…

> În consecinţă, dosar penal pentru un tânăr din comuna Arbore

Un tânăr în vârstă de 27 de ani, din comuna Arbore, a fost prins, duminică, după ce a tăiat ilegal doi copaci din pădurea „La comandă”, de pe teritoriul comunei.

Incidentul a fost semnalat de viceprimarul comunei Arbore. Reprezentaţii Primăriei Arbore le-au indicat poliţiştilor locul unde au fost tăiaţi copacii.

Astfel, s-au măsurat cioatele rezultate, care aveau dimensiunile de 20/24 şi 28/32 cm. Conform calculelor efectuate de lucrătorii Ocolului Silvic Solca, volumul arborilor tăiaţi era 0.725 mc, valoarea pagubei fiind de 204,92 lei, depăşind preţul mediu pe picior de 1,05 ori.

Materialul lemnos rezultat a fost transportat la Primăria Arbore şi lăsat în custodie viceprimarului.

Drept urmare, tânărul este cercetat pentru tăierea fără drept de arbori de pe un teren cu vegetaţie forestieră din afara fondului forestier. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: