Dan Ioan Cuşnir, paralelă între două oraşe conduse de liberali

> Potrivit lui, la Cluj-Napoca se face digitalizarea totală a Primăriei, la Suceava se scriu scuze pe fiţuici; în Cluj-Napoca se mută anual mii de tineri, iar din Suceava fug anual mii de tineri…

Preşedintele Organizaţiei Municipale PSD Suceava, consilierul local Dan Ioan Cuşnir, a făcut, marţi, o paralelă a modul de abordare a activităţii din primărie din două oraşe conduse de primari liberali aleşi în acelaşi an, respectiv Cluj-Napoca şi Suceava.

Într-un comunicat de presă, Cuşnir a arătat că sunt două tipuri de manageri, de administratori, respectiv cei care se luptă şi  găsesc soluţii pentru rezolvarea problemelor şi cei care doar caută şi găsesc scuze care să justifice impotenţa lor administrativă.

„Emil Boc la Cluj şi Ion Lungu la Suceava au devenit primari exact în acelaşi moment, în 2004, şi fac parte din acelaşi partid politic, PNL. Emil Boc a găsit soluţii pentru a înscrie Clujul pe drumul modernizării reale indiferent de partidul care a guvernat România. Clujul a devenit exemplu de bune practici şi un model de urmat” a precizat consilierul local social-democrat.

El arată că digitalizarea operaţiunilor administrative înseamnă nu doar scăderea corupţiei, scăderea costurilor administraţiei locale cu 20%, potrivit raportului Comisiei Europene, dar reprezintă şi un mijloc de măsurare a grijii primarului faţă de cetăţeni.

„În Cluj, «peste 200 de operaţiuni administrative pot fi efectuate online». În Suceava, în fiecare zi, sute de suceveni stau la coadă în frig, în faţă primăriei, pentru a-şi plăti taxele şi impozitele. În Cluj «a fost pregătită plata online a parcărilor rezidenţiale pentru a evita deplasarea la ghişee în 2021», cu menţiunea că un abonament anual pentru un loc de parcare în cartiere costă între 70 şi 100 lei. În Suceava nu există plata online a parcărilor rezidenţiale, pentru că nu există digitalizare şi nu există nici parcări rezidenţiale.

În Cluj, pentru anul 2021, Emil Boc promite digitalizare totală: «Emiterea online a tuturor avizelor, acordurilor şi autorizaţiilor emise de Primărie şi plata online a tuturor serviciilor furnizate de Primărie».

În Suceava, în anul 2021, Harşovschi şi Lungu livrează aceleaşi propuneri de buget scrise pe nişte fiţuici şi caută scuze şi falşi vinovaţi pentru eşecul digitalizării serviciilor administrative.

În Cluj, în fiecare an se mută zeci de mii de tineri care doresc să trăiască într-un oraş aflat pe drumul cel bun. Din Suceava, în fiecare an, fug mii de tineri dezamăgiţi de stagnarea oraşului şi scârbiţi de impotenţa administrativă a cuplului Harşovschi/Lungu” a subliniat Dan Ioan Cuşnir.

El mai arată că în Cluj-Napoca Emil Boc a câştigat al cincilea mandat cu un scor uriaş, 75% dintre cei prezenţi la vot, în timp ce în Suceava, Ion Lungu a câştigat al cincilea mandat cu votul a 9.800 de suceveni, ceea ce înseamnă că  doar unu din zece suceveni are încredere în actualul primar.

„Ni se cere să înţelegem jocul politic, aşa cum de 17 ani ni se cere să înţelegem faptul că actuala echipă managerială a primăriei nu găseşte calea spre dezvoltarea oraşului şi eficientizarea actului administrativ. Dar să persişti să conduci un oraş în anul 2021 cu mentalităţi din perioada interbelică este deja prea mult şi prea dureros” arată liderul social-democrat sucevean.

El îi solicită primarului Ion Lungu responsabilitate în construirea bugetului local pentru anul 2021.

„Îi solicităm să prioritizeze cheltuielile în funcţie de nevoile reale ale plătitorilor de taxe şi impozite. Îi solicităm să prevadă sume suficiente pentru a intra în normalitate prin modernizarea şi digitalizarea  relaţiei dintre cetăţeni şi administraţie” a conchis Dan Ioan Cuşnir. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: