Atletism, Campionatele Balcanice de juniori

Sportivii suceveni şi-au reconfirmat valoarea incontestabilă

Capitala Bulgariei, Sofia, a găzduit la sfârşitul săptămânii trecute a cincea ediţie a Campionatelor Balcanice de atletism în sală pentru juniori (U20). Din delegaţia ţării noastre, alcătuită din 32 de sportivi, au făcut parte şi trei atlete sucevene, care au avut o comportare deosebită, în ciuda faptului că sunt încă foarte tinere, au doar 16 ani, fiind nevoite să concureze împotriva unor adversare mai mari ca vârstă.

Talida Sfarghiu şi Mădălina Sîrbu, pregătite de Erzilia Ţîmpău, la CSM Suceava – CSM Rarăul Câmpulung Moldovenesc, au reuşit să urce pe treapta cea mai înaltă a podiumului de premiere, aducând două medalii de aur pentru ţara noastră, prima în proba de 1.500 de metri, a doua în cea de 3.000.

Talida Sfarghiu a controlat cursa de la cap la coadă, realizând şi un timp foarte bun. La fel ca şi colega ei, Mădălina Sîrbu a realizat un record personal şi şi-a atins baremul pentru campionatele europene.

„Vreau să menţionez faptul că performanţele realizate de sportivele noastre nu sunt întâmplătoare şi se datorează muncii şi seriozităţii lor. Ambele atlete şi-au apărat titlul balcanic cucerit cu un an înainte şi au mai multe medalii în această competiţie.

Ne pregătim în continua-re pentru Campionatul Naţional U 20, care va avea loc peste două săptămâni, şi ţintim un rezultat bun şi la campionatele europene şi mondiale ce vor avea loc în vară. Scopul nostru şi visul nostru este participarea la Jocurile Olimpice.

Mulţumim Primăriei Câmpulung Moldovenesc, domnului primar Mihăiţă Negură, firmei «La Papa-Bun» şi MOL România, precum şi tuturor celor care ne-au fost alături”, a declarat antrenoarea Erzilia Ţîmpău.

O a treia medalie la Balcaniadă a obţinut-o Claudia Costiuc, atleta antrenată de prof. Cristian Prâsneac, la CSM Dorna Vatra Dornei, câştigând bronzul în proba de 800 de metri. Claudia a făcut parte şi din ştafeta de 4×400 de metri a României, care a ratat de puţin podiumul, încheind concursul pe locul 4.

„În vârstă de numai 16 ani, atleta  s-a aflat în premieră la o competiţie internaţională, iar acolo s-a întrecut cu sportivi care au mai trecut prin emoţiile concursurilor internaţionale. De altfel, din cele opt sportive care au alergat în proba de 800 metri feminin ea a fost cea mai tânără, majoritatea având 19 ani. Oricum, pentru prima participare la un concurs internaţional, s-a descurcat foarte bine. A avut o prestaţie onorantă”, ne-a declarat Cristian Prâsneac.

În clasamentul pe medalii al Balcaniadei de juniori din Bulgaria, România a ocupat locul al doilea în clasamentul general, după Turcia, cu un total de 15 medalii, dintre care 5 de aur, 4 de argint şi 6 de bronz.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: