Nistor Tatar îşi apără mandatul de primar:

Bogdan Loghin nu ştie să citească un buget

> I-am lăsat în cont 2,3 milioane de lei şi nicio datorie. Am făcut drumuri, trotuare, bazin de înot şi şoseaua de centură, spune fostul edil-şef al municipiului Rădăuţi

Fostul primar al municipiului Rădăuţi, Nistor Tatar, a declarat, vineri, la News Bucovina, că nu are ce să-şi reproşeze, pentru că la finalul mandatului de primar a lăsat în conturile Primăriei 2,3 milioane de lei şi facturile achitate, iar actualul primar nu prea înţelege cum e cu bugetul.

„Am cerut public în luna decembrie să-mi prezinte o informare cu ce am lăsat la Primărie. Bogdan Loghin habar nu are de buget. Nu ştie cum a ajuns la Primărie şi nu ştie ce să facă la Primărie” a spus Tatar.

El a arătat că atunci când a plecat a lăsat 23 de miliarde de lei vechi în cont (2,3 milioane de lei).

Toate facturile erau plătite la zi

„Toate facturile erau plătite la zi. Gazul nu are legătură, că e cu Servicii Comunale. În afară de apele meteo pe care nu le plăteam nici acum dacă eram primar, totul a fost achitat. Nu am plătit pentru că domnii de la ACET nu-şi fac treaba, nu curăţă geigerele, a crescut iarba în ele. Nu fac, de aia nu am plătit. Domnul Loghin să plătească. E treaba lui. Eu am refuzat motivat factura” a spus Tatar.

El a mai spus că lăsat în cont şi 5 milioane de lei pentru plata ratei la „Utilităţi şi mediu”, dar că primarul actual a pierdut aceşti bani, pentru că i-a luat înapoi Guvernul deoarece nu s-a făcut plata până în 31 decembrie.

Nistor Tatar a mai spus că primarul Loghin a afirmat că bugetul pe dezvoltare al municipiului este de 500.000 de euro, dar a subliniat că este în eroare.

„Habar nu are. 500.000 de euro sunt banii pe care i-am lăsat eu în fondul de rulment şi care îi va folosi pentru dezvoltare” a spus Tatar, care afirmă că primarul Loghin „nu ştie să citească un buget”.

Tatar a spus că în 2020 bugetul pe dezvoltare al municipiului a fost de 19 milioane de lei şi că s-au cheltuit 11,1 milioane de lei, iar bugetul de funcţionare a fost 40,6 milioane de lei.

El a menţionat că în mandatul lui „a atacat” 25 km de drumuri, 3 km de trotuare, bazinul de înot, a adus banii şi s-a făcut centura.

„Dacă nu era PSD şi nu era Tatar, nu era centura, ca să fie clar” a spus fostul primar. (N.B.) 

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: