În municipiul Suceava

Circulaţie descongestionată doar pe hârtie

> Nu au fost aplicate nici măcar 10% din prevederile studiilor de fluidizare a circulaţiei, susţine consilierul Dan Ioan Cuşnir (PSD), solicitând prezentarea în CL a unei situaţii cu banii cheltuiţi de Primărie >Potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi, a fost finalizat proiectul de fluidizare a circulaţiei în zona comercială din Lunca Sucevei, cel de introducere a sensurilor unice urmând a fi materializat după completarea flotei de autobuze electrice

 Proiectul de hotărâre privind participarea cu 36.295 de lei a municipiului Suceava la proiectul „Sistem de management şi integrare urbană destinat fluidizării traficului şi îmbunătăţirii calităţii vieţii” a stârnit animozităţi în şedinţa de îndată a Consiliului Local. Potrivit viceprimarului Lucian Harşovschi, este vorba despre aprobarea unui parteneriat între municipiul Suceava şi Agenţia de Dezvoltare Regională Nord-Est, prin care s-ar putea accesa 1,7 milioane de lei, finanţare nerambursabilă necesară realizării unui studiu de circulaţie în reşedinţa de judeţ, proiect la care bugetul local ar asigura doar 2% din valoarea acestuia.

Fluidizarea traficului din Suceava

Proiectul în discuţie a readus la ordinea zilei problematica fluidizării traficului din capitala judeţului, grupul consilierilor social-democraţi reclamând că fondurile cheltuite până acum nu au dus la o ameliorare vizibilă a circulaţiei. Astfel, „pentru transparenţă şi informare corectă”, consilierul Dan Ioan Cuşnir a solicitat preşedintelui de şedinţă Lucian Harşovschi ca în cadrul şedinţei ordinare a lunii ianuarie să fie prezentată o informare asupra a câte studii de trafic au fost comandate şi întocmite în Suceava începând cu anul 2005 şi, de asemenea, în legătură cu cât au costat cele două studii „care nu au fost aplicate de către fosta şi actuala conducere a Primăriei”. „Am avut curiozitatea şi am studiat aceste două studii de trafic. Nici 10% din ce se spune în acestea nu a fost implementat. Până la şedinţa ordinară din această lună, vă rog să informaţi Consiliul Local, să puneţi la dispoziţie cele două studii de trafic şi cât s-a plătit din banii locuitorilor municipiului Suceava pentru acestea”, i s-a adresat Dan Ioan Cuşnir preşedintelui de şedinţă, adăugând că este vorba despre o obligaţie privind „transparenţa deciziilor şi a cheltuirii banului public”. Harşovschi a precizat că, din câte cunoaşte, un studiu de trafic datează dinainte de anul 2008, altul fost finalizat pentru fluidizarea circulaţiei din zona comercială din Lunca Sucevei, fiind de actualitate documentaţia care vizează generalizarea sensurilor unice şi modernizarea semaforizării. „Unul a fost implementat, respectiv cel pentru zona comercială, iar la doilea, la cel care priveşte introducerea sensurilor unice. S-a luat decizia unanimă să-l implementăm atunci când vom avea centura ocolitoare de la Moara, pentru că era o problemă pe Calea Obcinilor, respectiv când se va completa flota de mijloace de transport electrice” a subliniat Lucian Harşovschi, adjunctul şefului executivului sucevean, menţionând că datele cu pricina sunt publice şi vor fi duse la cunoştinţa tuturor celor interesaţi.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: