Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin:

„Să luăm exemplu de la tot ce înseamnă trecut şi cultură”

Ziua Culturii Naţionale a fost marcată, la Rădăuţi, în ziua de 15 ianuarie, la Biblioteca Municipală „Tudor Flondor”. Au vorbit despre însemnătatea poetului Mihai Eminescu Angelica Andronachi, şefa instituţiei gazdă, şi prof. Paula Ciobîcă. Poetul Dumitru Parasca i-a adus un omagiu liric poetului, iar eleva Miruna Popovici, coordonată de prof. Patricia Buliga, a interpretat o melodie pe versuri eminesciene.

La eveniment a participat şi primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, cel care în perioada în care era viceprimar a avut un rol definitoriu în amplasarea bustului Poetului Naţional, situat în fosta Piaţă a Garoafelor, azi Piaţa „Mihai Eminescu” din Rădăuţi.

Primarul Bogdan Loghin a subliniat: „Ar trebui să luăm exemplu de la tot ce înseamnă trecut şi cultură. (…) Indiferent de câte piedici vom avea, trebuie să ne gândim la cei care au făcut cinste acestui popor”.

Evenimentul s-a desfăşurat respectându-se condiţiile impuse de pandemie.

În aceeaşi zi, la Galeria de Artă a fost deschisă o expoziţie de carte, sub patronajul Societăţii pentru Cultura şi Literatura Română în Bucovina.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: