Bilanţ la Primăria Suceava

2020 este anul cu cel mai mare volum al investiţiilor din ultimele trei decenii

>„Am avut cea mai mare execuţie bugetară, una de peste 300 de milioane de lei” a declarat primarul Ion Lungu, precizând că aceasta s-a petrecut în ciuda veniturilor proprii mai mici faţă de anul anterior > La nerealizări, edilul-şef a trecut neîndeplinirea programului de reparare a străzilor din cauza pandemiei, neadjudecarea licitaţiei pentru îngroparea cablurilor şi contestarea celei pentru achiziţionarea tabletelor

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, şi-a prezentat bilanţul activităţii pe anul care se încheie, arătând că 2020 a fost unul cu mari provocări, atât pentru autorităţile administraţiei publice locale, cât şi pentru locuitorii urbei reşedinţă de judeţ, cărora le-a mulţumit pentru „solidaritatea, responsabilitatea şi unitatea” de care au dat dovadă pentru „depăşirea acestor momente grele”.

Ion Lungu a precizat că, totuşi, în acest context al crizei de sănătate publică, anul aflat la final a fost unul sub semnul realizărilor, mai ales pe linie de investiţii. „Bilanţul anului 2020 este unul foarte bun din punctul de vedere al investiţiilor, cel mai bun de după Revoluţie. Am avut cea mai mare execuţie bugetară, una de peste 300 de milioane de lei, chiar dacă veniturile proprii, comparativ cu anul trecut, sunt mai mici” a reliefat şeful municipalităţii sucevene.

La capitolul realizări, edilul-şef a venit, în primul rând, cu achiziţionarea celor 35 de autobuze din proiectul „Sistem integrat de transport public ecologic, amenajarea sediului Diviziei electrice a TPL şi montarea staţiilor de încărcare a acumulatorilor. Lungu a enumerat, de asemenea, darea în folosinţă a primei variante a rutei alternative de pe Mirăuţi; amenajarea podului peste pârâul Cetăţii; depunerea la CNAIR a proiectului pentru ruta ocolitoare nr. 2 DE 85 – Ipoteşti-Salcea; turnarea de covoare asfaltice pe 16 străzi şi amenajarea a 17 parcări de reşedinţă; continuarea lucrărilor din cartierul Europa; finalizarea parcării subterane aferente modernizării Pieţei Mici; introducerea alimentării cu gaze naturale pe 13 străzi din cartierul Burdujeni-sat; preluarea în domeniul public a pădurilor-parc Şipote şi Zamca; reabilitarea termică a sediului Primăriei şi conturarea lucrărilor de amenajare a zonei de agrement de pe malul Sucevei.

Primarul Sucevei a trecut pe lista realizărilor lucrările de la grădiniţele din Burdujeni, Centru şi Iţcani; investiţiile de la Colegiul „Spiru Haret” şi proiectele pentru învăţământ dual de la Colegiul Tehnic „Petru Muşat” şi de la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară; lucrările de la sediul Primăriei Iţcani; amenajarea de locuri de joacă în parcul central şi în cartierul Cuza Vodă; proiectul aplicat de digitalizare a serviciilor Primăriei; studiul de fezabilitate pentru reabilitarea termică a 4.295 de apartamente; iniţierea proiectului pentru parcarea supraterană din Areni.

Nu în cele din urmă, primarul a menţionat şi finalizarea licitaţiei pentru încălzirea Bazarului; lucrările în curs pentru modernizarea Ştrandului Iţcani; aprobarea indicatorilor tehnico-economici pentru sala polivalentă; acordarea de sprijin Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Ioan cel Nou” cu aparatură şi echipamente pentru combaterea Covid-19; sprijinirea financiară a ramurilor sportive din municipiu.

La capitolul nerealizări, şeful administrativului din reşedinţa de judeţ le-a trecut pe cele privind infrastructura rutieră, cablurile aeriene de telecomunicaţii şi asigurarea de mijloace pentru învăţământul online.

„Programul de reparare şi asfaltare a străzilor nu s-a realizat la nivelul prevăzut în buget, din cauza coronavirusului şi a lipsei forţei de muncă la firmele care au câştigat licitaţiile. Nu s-a reuşit realizarea proiectului de canalizaţie a cablurilor, care a fost scos la licitaţie de trei ori în acest an, dar nu s-a prezentat nimeni. Nu s-a reuşit nici achiziţionarea celor 1.000 de tablete pentru elevi, deoarece, cu toate eforturile depuse până astăzi, licitaţia nu a fost finalizată din cauza contestaţiilor” a evidenţiat Ion Lungu, urându-le locuitorilor reşedinţei de judeţ să aibă sărbători de iarnă liniştite, alături de familie, iar anul 2021 să le aducă sănătate.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: