Deoarece nu a fost invitat la negocieri

PSD a refuzat să nominalizeze propriii reprezentanţi în AGA de la firmele Primăriei Suceava

>„Pentru că nu aţi încercat măcar să mimaţi democraţia şi nevoia de dezbateri, nu avem propuneri” i-a spus primarului Ion Lungu liderul grupului PSD în deliberativ, Dan Ioan Cuşnir >„Aşa funcţionează democraţia. Acolo unde nu încap toate partidele, sigur că reprezentaţii se stabilesc prin vot” a pus în vedere primarul Sucevei

 Partidul Social Democrat a refuzat să facă propuneri pentru propriul reprezentant în Consiliul de Administraţie al Transagent, societatea comercială a municipiului Suceava. Ieri, în şedinţă de îndată, pe fondul schimbării structurii deliberativului, în urma alegerilor locale din septembrie, pe ordinea de zi au figurat proiecte de hotărâre privind desemnarea reprezentanţilor Consiliului Local în adunările generale ale ACET şi TPL, precum şi a celor din consiliile de administraţie ale societăţii comerciale Transagent şi Teatrului municipal „Matei Vişniec”. Atunci când la ACET au fost făcute, pentru cele două locuri, propuneri din partea PNL şi PMP, consilierul social-democrat Dan Ioan Cuşnir a reproşat faptul că aleşii PSD nu au fost consultaţi pe această temă. „Este evident că la acest punct de pe ordinea de zi au avut loc negocieri între conducerea Primăriei şi o parte a partidelor reprezentate în Consiliul Local. Dacă consideraţi că este necesar sau firesc ca nici măcar să nu mimaţi negocierea sau discuţiile, ţineţi-o tot aşa! Pentru că nu aţi simţit nevoia să vă consultaţi şi cu noi, nu vom face propuneri la aceste adunări generale ale acţionarilor” i-a spus Cuşnir primarului Ion Lungu, amintind că acelaşi lucru s-a petrecut şi la votarea reprezentanţilor legislativului în consiliile de administraţie ale unităţilor de învăţământ. Interpelat, şeful executivului a pus în vedere că este vorba doar despre jocul democratic, aleşii PSD propuşi urmând a fi supuşi votării în plen, la fel ca şi consilierii celorlalte partide. „Discutăm aici despre majorităţi, aşa funcţionează democraţia. Acolo unde nu încap toate partidele, sigur că reprezentanţii se stabilesc prin vot în Consiliul Local” a transmis şeful municipalităţii. De altfel, ţinând seama că pentru Consiliul de Administraţie al societăţii comerciale Transagent erau necesare 6 propuneri, „putând să încapă toate partidele”, Ion Lungu a spus că 3 numiri se pot face din partea PNL, una dinspre PSD şi, la fel, câte una de la PMP, USR şi PRO România. Cuşnir a refuzat oferta, susţinând că nu a pus nicidecum problema negării unei majorităţi, ci mai degrabă pe cea a necesităţii şi utilităţii discuţiilor. „Pentru că nu aţi încercat măcar să mimaţi democraţia şi nevoia de dezbateri, nu avem propuneri” a conchis Dan Ioan Cuşnir. Consiliul Local Suceava are 23 de consilieri, respectiv 8 PNL, 6 PSD, 4 PMP şi câte 3 de la USR şi 2 de la PRO România.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: