Avem interes!

N-a mai contat distanţa („socială”), câteva sute de inşi s-au înghesuit deunăzi la Institutul „Cantacuzino” să cumpere un supliment alimentar bun la întărirea imunităţii. Aşa, în general, nu musai contra Covid-19. Puţini l-au luat (că era preparat în laborator, nu pe o linie industrială), în două ceasuri a fost epuizat, alţii au plătit alt supliment, c-o fi fiind bun şi acela, aşa, în general… Iată, aşadar, încă o dovadă că sunt români în stare să facă orice (cred ei…) să se păzească bine de primejdia rea. Pe de altă parte, două relativ recente sondaje privitoare la vaccinurile anti-Covid (Avangarde şi Larics) au indicat că 25% dintre respondenţi nu s-ar vaccina, respectiv peste 38%. Iată, aşadar, că ar exista români care se ţin tari contra vaccinurilor, fie că n-au încredere în ele, fie că ar mai aştepta să se vaccineze şi alţii, iar abia apoi să ajungă la concluzii care să le permită lor să ia decizii înţelepte, în cunoştinţă de cauză. Estimp, ştiri proaspete anunţă că „noul” coronavirus n-ar fi fost emanat de China şi Wuhan, anterior (de fapt, după…) fiind „atestat” şi în Italia, şi în SUA. La urma urmei, la mai bine de un secol de la gripa „spaniolă”, nici acum nu se ştie de unde (şi de ce!) s-a iscat. Totodată, în România, numărul îmbolnăvirilor oficiale a scăzut de câteva zile, fără ca o autoritate în materie să se pronunţe precis dacă din pricină de mai reduse testări ori de iminentă chemare la vot parlamentar. Deşi decedaţii la zi se menţin la cote asemănătoare cu anterioarele, deşi presiunea pe ATI rămâne mare. Apropo de asemenea evaluări conjunctural-poporane, aproape 50% din chestionaţii de Avangarde credeau că informaţiile sunt schimbate/manipulate „în funcţie de interese”. Bref, să nu ne ia de tot groaza, interesul (general) ne este să (pe)trecem sărbătorile de iarnă şi, apoi, să ne vedem la anul (şi la mulţi ani!). Aşadar, să ne numărăm şi atunci, sănătoşi şi în maximă formă!

Print Friendly, PDF & Email

Un comentariu

  1. Da, numărul îmbolnăvirilor oficiale a scăzut de câteva zile, fără ca o autoritate în materie să se pronunţe precis dacă din pricină de mai reduse testări ori de iminentă chemare la vot parlamentar. Cred ca apropierea alegerilor parlamentare a speriat covidul!

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: