Senatorul PSD Ioan Stan:

Klaus Iohannis dovedeşte că e doar preşedinte de partid şi nu de ţară

> De când s-a instalat în funcţie practică un discurs al urii, un discurs partinic, un discurs al dezbinării, consideră senatorul sucevean

Preşedintele PSD Suceava, senatorul Ioan Stan, a declarat, miercuri, că preşedintele Klaus Iohannis încalcă grav Constituţia pentru că face politică partizană, iar grija lui cea mai mare este să ne dezbine ca popor.

„Conform articolului 80 din Constituţia României, Preşedintele «veghează la respectarea Constituţiei şi la buna funcţionare a autorităţilor publice. În acest scop, Preşedintele exercită funcţia de mediere între puterile statului, precum şi între stat şi societate». Nicăieri în Constituţie nu scrie că Preşedintele poate fi agentul electoral al unui anumit partid. Ba mai mult, Legea fundamentală a ţării prevede că, dacă preşedintele încalcă prevederile constituţionale, poate fi suspendat din funcţie. Or ieşirea de aseară (marţi – n.red.) a domniei sale a fost total deplasată, nu doar în afara prevederilor constituţionale” a spus Ioan Stan.

El consideră că Iohannis a devenit propagandist-şef al PNL.

„Să te transformi, de la pupitrul instituţiei prezidenţiale, în propagandistul-şef al PNL-ului este mult sub demnitatea funcţiei deţinute. Acest lucru demonstrează fie că nu are pic de respect faţă de Constituţia ţării, fie că nu a înţeles nimic din ce înseamnă să fii Preşedintele tuturor românilor. Nu doar a celor care votează cu partidul său, respectiv PNL” a arătat Stan.

Potrivit senatorului, până la Klaus Iohannis niciun preşedinte al României nu a îndrăznit să calce în picioare în asemenea hal Constituţia ţării, angajându-se într-o campanie electorală pe faţă pentru un partid, iar în comparaţie cu Klaus Iohannis, predecesorii săi au dovedit că au limite şi bun-simţ.

„El nu are limite. De bun-simţ nici nu mai discutăm. De când s-a instalat în funcţie practică un discurs al urii, un discurs partinic, un discurs al dezbinării. Românii care votează cu partidul său sunt buni şi deştepţi în timp ce românii care au alte opţiuni politice sunt răi şi proşti. Asta este opinia Domniei Sale şi nu se sfieşte să şi-o expună ori de câte ori iese public. Nu spune nimic constructiv, nimic pozitiv, nimic care să unească românii. Grija lui cea mai mare este să ne dezbine ca popor, nu să vegheze la buna funcţionare a autorităţilor publice şi nici să medieze relaţia dintre puterile statului, nici între stat şi societate. Scopul lui este să aibă Parlamentul lui, Guvernul lui, Justiţia lui. Toată puterea să fie în mâna sa. Pentru asta, nu se dă în lături de la nimic. Şi o face josnic, nedemn, tărând în noroi demnitatea funcţiei prezidenţiale” a declarat Ioan Stan.

Senatorul social-democrat sucevean subliniază că un votant PSD merită tratat cu acelaşi respect de preşedintele ţării ca şi cei care votează alte partide politice.

„Dacă nu înţelege asta, Iohannis nu este un preşedinte de ţară. Este doar un preşedinte de partid” a conchis Ioan Stan. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: