Bogdan Loghin a găsit datorii de milioane de euro la Primăria Rădăuţi

> Noul edil-şef a făcut demersuri la Guvern pentru ieşirea din criză, dar şi pentru redeschiderea liniei de investiţii din partea CNI

 Primarul municipiului Rădăuţi, Bogdan Loghin, a declarat la News Bucovina că a constatat că situaţia financiară a municipiului este complicată şi că a mers la Guvern pentru găsirea unei soluţii pentru ca la rectificarea bugetară să se aloce sume de bani pentru ieşirea din criză.

Bogdan Loghin a spus că la preluarea mandatului a găsit neplătită la ACET suma de 2,2 milioane de lei, sumă ce reprezintă plata pentru apa meteorică, iar acum negociază o eşalonare a plăţii.

Mai mult, el a spus că a găsit o hotărâre judecătorească definitivă pentru suma de 1,2 milioane de lei la Servicii Comunale, sumă neplătită, iar alte procese cu aceeaşi firmă sunt în derulare.

Loghin a mai spus că la sfârşitul săptămânii trecute a fost sunat de ministrul Economiei, care a fost stupefiat să vadă în sistem că Rădăuţiul figurează cu plăţi restante la gaz în valoare de un milion de euro.

Totodată, el a spus că, în perioada de o lună de zile cât a durat transferul de putere, fostul primar a făcut plăţi în valoare de aproximativ 6,7 milioane de lei.

În aceste condiţii primarul Bogdan Loghin a făcut demersuri la Guvernul României pentru a sprijini municipiul Rădăuţi şi a subliniat că beneficiază de un sprijin extraordinar în acest sens din partea preşedintelui CJ, Gheorghe Flutur, care arde de nerăbdare să vadă Rădăuţiul dezvoltat aşa cum au promis, dar şi de disponibilitatea şi cunoştinţele deputatului Dumitru Mihalescul, împreuna cu care a mers la Bucureşti.

El a anunţat că a discutat la Compania Naţională de Investiţii proiecte pe care le vrea implementate cât mai repede, respectiv sala de sport polivalentă de la Liceul „Andronic Motrescu”, construirea spitalului de boli infecţioase în curtea Spitalului Vechi, reabilitarea Sinagogii din Rădăuţi, renovarea Primăriei, construirea unui nou stadion cu tribună şi vestiare în locul celui vechi, renovarea Casei de Cultură, dar şi proiecte pentru drumuri.

„A fost o vizită de lucru importantă, în care mi s-a confirmat profesionalismul şi deschiderea totală pentru a dezvolta localităţi, din partea instituţiilor aflate în subordinea Guvernului Ludovic Orban” a spus Loghin, care şi-a exprimat încrederea că împreună cu echipa PNL va aduce creşterea calităţii vieţii în Rădăuţi. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: