Pr. Radu Şerban Nicolau, din cadrul IJJ Suceava, distins cu „Emblema de onoare” a MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela, i-a conferit „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne” PC pr. Radu Şerban Nicolau, la aniversarea a două decenii de asistenţă religioasă în cadrul MAI, a transmis Inspectoratul de Jandarmi al Judeţului Suceava (IJJ).

Potrivit unui comunicat de presă, în perioada 9-11 octombrie, s-a desfăşurat convocarea de specialitate a preoţilor militari, în cadrul Episcopiei Caransebeşului, cu prilejul împlinirii a 20 de ani de la înfiinţarea serviciului de asistenţă religioasă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

Cu această ocazie, ministrul Afacerilor Interne, Ion Marcel Vela i-a conferit „Emblema de onoare a Ministerului Afacerilor Interne” PC pr. Radu Şerban Nicolau, la aniversarea a două decenii de asistenţă religioasă în cadrul MAI.

Părintele Radu îşi desfăşoară activitatea în cadrul MAI, activând din perioada 1999-2002 la Sectorul Poliţiei de Frontieră Rădăuţi, iar începând cu anul 2002 în cadrul IJJ Suceava, cu multă dăruire şi implicare, în scopul satisfacerii nevoilor spiritual-religioase, atât ale personalului militar şi civil, cât şi ale familiilor acestora.

În anul 2006, în sediul unităţii s-a amenajat, cu sprijinul cadrelor, un paraclis în care se desfăşoară slujbele bisericeşti după rânduiala Bisericii Ortodoxe, iar începând din noiembrie 2019, s-au început lucrările pentru ridicarea unei biserici cu hramul „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” în curtea Inspectoratului. (N.B.)

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: