PSD Suceava 2020

Meciul Foresta Suceava – Bucovina Rădăuţi a fost anulat

Stadionul „Areni” ar fi trebuit să găzduiască, la mijlocul acestei săptămâni, cu începere de la ora 15.00, duelul dintre Foresta Suceava şi Bucovina Rădăuţi, meci restant din etapa a III-a a eşalonului al treilea. Partida nu s-a putut disputa la data stabilită iniţial, pe 26 septembrie, din pricina cazurilor de Covid-19 de la gruparea rădăuţeană. Ca atare, Federaţia Română de Fotbal a reprogramat jocul pentru miercuri, 28 octombrie, numai că, de această dată, Foresta este cea care se confruntă cu un focar de coronavirus, după ce 11 fotbalişti, plus antrenorii Ivan Gvozdenovic şi Vasile Prisacă, au fost depistaţi pozitiv la testarea efectuată joia trecută. DSP Suceava a considerat că se impune întreruperea activităţii la formaţia suceveană şi a trimis toţi jucătorii în izolare timp de şapte zile, retestarea fiind stabilită pentru azi, 29 octombrie.

Conform ultimei hotărâri a Comitetului Executiv, care a decis că un meci de campionat nu poate fi amânat de două ori, cei care ies în pierdere din această situaţie sunt cei de la Bucovina Rădăuţi.

„Dacă la data reprogramării jocul nu poate fi disputat, indiferent din ce cauză (inclusiv dacă nu se poate desfăşura din cauza echipei adverse), echipa care a cauzat reprogramarea (Bucovina Rădăuţi – n.red.) va pierde jocul cu 0-3”, se specifică în decizia luată de către Comitetul Executiv al FRF.

Oficialii de la Bucovina Rădăuţi nu s-au împăcat însă cu această hotărâre şi îi acuză pe cei de la Foresta că au făcut tot ce le-a stat în putinţă pentru a nu juca meciul din această săptămână.

„Nouă, rădăuţenilor, într-un caz similar, DSP-ul ne-a permis să retestăm fotbaliştii după două zile, chiar şi pe cei pozitivi, iar celor de la Foresta nu li se permite acest lucru nici după şase zile. Cred că nu este corect din punct de vedere fotbalistic ceea ce se întâmplă şi cred că rezultatele partidelor ar trebui să se stabilească pe gazon. Normal ar fi ca fiecare echipă, o dată gazdele şi o dată oaspeţii, să poată amâna un meci pe motiv de Covid-19”, a declarat antrenorul Bucovinei, Iulian Ionesi, care a dezvăluit că modalitatea de omologare a rezultatelor meciurilor reprogramate a fost modificată pe site-ul oficial al FRF peste noapte, de luni până marţi.

Preşedintele Forestei, Andrei Ciutac, a preferat să nu răspundă acuzelor venite din tabăra rădăuţeană.

„Cred că cei de la Bucovina ar trebui să mai lase acuzele şi să citească mai des regulamentele, pentru a fi la curent cu toate noutăţile din fotbalul românesc”, a precizat Andrei Ciutac.

Cert este că meciul programat miercuri nu s-a putut disputa, deznodământul final urmând a fi stabilit în birourile Federaţiei Române de Fotbal.

Print Friendly, PDF & Email

Comentariile sunt închise.

Crainou.ro nu este responsabil juridic pentru continutul textelor postate cu titlul de comentariu. Responsabilitatea pentru continutul comentariilor revine, in exclusivitate, autorilor. Comentariile nesemnate (sau neinsotite de o adresa de e-mail valida!), comentariile injurioase, calomnioase, ilegale (antisemite, xenofobe, rasiste etc.) sau fara legatura cu subiectul nu vor fi publicate!

Sumarul ediţiei: